Tamamen Bedava! Ayakkabılarınızdaki Kokudan Nasıl Kurtulursunuz? Para Vermeden Kötü Kokulardan Çok Hızlı Kurtulabilirsiniz...

Tamamen Bedava! Ayakkabılarınızdaki Kokudan Nasıl Kurtulursunuz? Para Vermeden Kötü Kokulardan Çok Hızlı Kurtulabilirsiniz...

Tamam, ayakkabılarınız kokuyor olabilir. Sonuçta siz de sadece bir insansın. Ama ayakkabı kokusu da yakanıza yapışmamalı. Kötü ayakkabı kokusundan kurtulmanın bedava ve en kolay kollarını sizinle paylaşıyoruz. Tamamen Bedava! Ayakkabılarınızdaki Kokudan Nasıl Kurtulursunuz? Para Vermeden Kötü Kokulardan Çok Hızlı Kurtulabilirsiniz

KOKAN AYAKKABILARINIZI DONDURUN

Hayır, dondurucunuz sadece tavuk göğsü, köfte, et ve ya haşlanmış sebzeleri saklamak için değildir. Aynı zamanda, dürüst olmak gerekirse, çok fazla görülen kokan ayakkabılarınız içinde çok iyi bir çözümdür. Kokan ayakkabıları plastik bir torbaya koyun ve gece boyunca dondurun. Bakteriler sıcak ve karanlık yerlerde ürerler, bu nedenle soğuk havanın meditatif şoku bakterileri öldürür ve kokunun tamamen yayılmasını ve kalıcılaşmasını, işlerin daha da kötüleşmesini engeller. Ayrıca dondurucudan çıkardığınız ayaklarınız sıcak bir yazın ortasında serinlemek için de harika bir yoldur. Bir kazan, kazan yöntemi. Ayakkabılarınız çözüldükten sonra ayaklarınız (ve burnunuz) size teşekkür edecek.

kotu-kokan-ayakkabi.jpg

KOKAN AYAKKABILARI YIKANAK BİR ÇÖZÜM OLABİLİR

Tüm ayakkabılar makinede yıkanabilir değildir, ancak kanvas ve kumaş ayakkabılar yıkanabilir. ayrıca lastik veya plastik ayakkabılar da (parmak arası terlikler gibi) yıkamaya uygundur. Emin değilseniz, bakım ve temizlik talimatlarını mutlaka okuyun. Ayakkabınızın tabanlık varsa, onları çıkarın ve her şeyin olabildiğince temiz olması için ayrı yıkayın. Hem ayakkabılarınızı hem de tabanlıklarını normal çamaşırlarla yıkamak ve normal deterjan kullanmak da iyidir. Sadece sıcak su kullanmayın veya ayakkabılarınızı kurutucuya atmayın. Aşırı ısı ayakkabılarınızı küçültebilir veya yapıştırıcılara zarar verebilir. Bunun yerine, uzun, ılık bir yıkama ve durulama döngüsü kullanın ve fazla nemi emmek için gazeteleri kullanarak havayla kurutun.

kokan-ayakkabi.jpg

AYAKKABILARINIZI KOKMAMASI İÇİN KEDİ KUMU İLE DOLDURUN

Bakteriler karanlık ve nemli bir ortamı sever, bu nedenle ayaklarınız gün boyu ayakkabılarınızın içinde terlediğinde, bakteriler gelişir. Tüm bu neme tek bir çözüm mü? Ayakkabılarını kedi kumu ile doldur. Nemi çeker ve altlığın türüne bağlı olarak kokuyu nötralize eder. Sadece birkaç saat sonra onları boşaltmayı unutmayın, yoksa kedi arkadaşınız sevgili spor ayakkabılarınızla kendilerini rahatlatmaya çalışabilir ve bu bizim aradığımızın tam tersi etkidir.

KOKAN AYAKKABILARI GİYMEDİĞİNİZ ZAMAN HAVALANDIRIN

Hiç güzel temiz hava solumak için pencerenin önünde beklediniz mi? Açık pencereden ciğerlerinize dolan temiz hava sizi ne kadar rahatlatıyorsa ayakkabılarınızı da o kadar rahatlatacaktır. Kokan ayakkabılarınızı bir gün kadar açık bir pencerenin önüne koyarsanız kötü kokunun da bir miktar önüne geçmiş olursunuz. Güneşten gelen UV ışınları bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Her gün aynı ayakkabıyı giyenleriniz için ikinci bir çift almayı düşünün, böylece haftada birkaç kez ayakkabınıza kuruması için şans verebilirsiniz.

kokan-ayakkabi-koku-001.jpg

KÖTÜ KOKAN AYAKKABILAR İÇİN KENDİ KOKU GİDERİCİ SPREYİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ

Ayakkabılarınız makinede yıkanamıyorsa, kendi koku giderici spreyinizi yapmak kolaydır. ½ su bardağı su ve ½ su bardağı beyaz sirkeyi bir sprey şişesinde birleştirin ve iyice çalkalayın. Ayakkabınızın iç kısmına birkaç sprey sıkın ve içini bir bez havluyla silin. Tekrar giymeden önce havayla kurumasına izin verin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN