Tırnak batması nasıl geçer? Tırnak batmasına ne iyi gelir?

Tırnak batması nasıl geçer? Tırnak batmasına ne iyi gelir?

Tırnak batması özellikle ayak baş parmağında görülen ve kişiye ağrı veren bir rahatsızlıktır. Genellikle ciddiye alınmaz ancak bir süre sonra iltihaplanma yapabilir. Tırnak batmasının tedavisi evde basit uygulamalarla yapmak mümkün. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Tırnak batması, erkeklerde daha sık görülmekle birlikte hemen hemen herkesin başına gelebilir. Tırnağın ete batması sonucu oluşur ve kişide ağrı, yanma, iltihaplanmaya neden olur. Tırnak batmasına evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Hassasiyet,
Kızarıklık,
Tırnakta şişme,
Tırnak çevresinde akıntı,
Yere basmada zorlanma,
Tırnağın düzensiz çıkması.

19-11/28/tirnak-batmasi.jpg

NEDENLERİ

Yanlış ayakkabı seçimi,
Yanlış tırnak kesmek,
Pedikür sonrası enfeksiyon,
Tırnağın darbe alması ya da zedelenmesi
Ailede tırnak batığı probleminin olması,
Tırnakta enfeksiyon veya mantar.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Tırnak batması şikayeti olanlar rahat ayakkabı giymelidir. Burnu açık ayakkabılar ya da sandaletler tercih edilmelidir.
Günde 3 kez 20 dakika boyunca ayaklarınızı ılık suda bekletin. Ardından batık tırnağın kenarının atına bir parça pamuk yerleştirin. Böylece tırnağın cilt kenarının üzerinde büyümesi sağlanacaktır.
Ayaklarınızı yıkadıktan sonra mutlaka iyice kurulayın.
Tırnaklarınızı tam uzamadan kesmeyin.
Antibiyotikli krem sürüp bandajla kapatın.

NE İYİ GELİR?

Sabunlu sıcak su: Tırnak batığı olan ayağınızı günde 3 kez 20 dakika ılık ve sabunlu suda bekletin. Sabunlu su, ayaktaki şişliği azaltacak ve ağrıyı hafifletecektir.

Kekik suyu: Kaynamış su içerisine 2 yemek kaşığı kekik koyun ve bir süre bekleyin. Ilıyan suya ayaklarınızı koyun. Günde 3 kez 20 dakika bu uygulamayı yapın. Böylece iltihaplanma önlenecektir.

Elma sirkesi: Bir kova ılık su içerisine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin ve batık sorunu olan ayağınızı suya sokun. Elma sirkesi içerisindeki antiseptik özellikler sayesinde ağrıları hafifletecektir.

Limon ve deniz tuzu: 1 limon suyu içerisine bir miktar deniz tuzu ekleyin ve su ile karıştırın. Pamuk yardımıyla tırnak batmasının olduğu bölgeye sürün. Limon içerisindeki antiseptik özellikler sayesinde iltihabı sökecektir. Deniz tuzu ise bölgedeki enfeksiyon riskini azaltacaktır.

Soğan lapası: Kabuklarıyla birlikte kaynattığınız soğan lapasını blendırdan geçirin ve krem kıvamına getirin. Tırnak batmasının olduğu bölgeye sürün ve bir süre bekleyin. Soğan, tırnak batmasına iyi gelecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN