Tümce eş anlamlısı

Tümce eş anlamlısı

Dilimizde sıkça karşılaşılan "tümce" kelimesinin anlamı ve eş anlamlısı nedir? İşte detaylar.

Tümce, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüklerine göre, bir duygu, düşünce veya isteği bildirmek için kullanılan ve tek başına çekimli bir eylem olan veya özne, tümleç, yüklem gibi ögelerden oluşan sözcük dizisine denir. Bu tanım, tümce kelimesinin dilimizdeki yerini ve önemini vurgular. Peki tümce eş anlamlısı nedir?

EŞ ANLAMLISI: CÜMLE

Dilimizde "tümce" kelimesinin eş anlamlısı olarak "cümle" kelimesi kullanılır. Eş anlamlı kelimeler, aynı nesneyi veya kavramı gösteren ve cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanılabilen sözcüklerdir. "Tümce" kelimesi, aslen Arapça kökenli olup Türkçeye girmiştir ve günlük dilde "cümle" ile aynı anlamda kullanılır.

DİLİMİZDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

Tümce ve cümle kelimeleri, Türkçe'de sıklıkla karşımıza çıkar. Dilimizdeki birçok kelimenin eş anlamlıları bulunurken, "tümce" kelimesinin doğru anlaşılması ve kullanılması, dil bilgisinin doğru uygulanması açısından önem taşır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN