Türk kahvesine de hile karıştı! Sahte kahveyi anlamanın bir yolu varmış: Biraz ekleyince köpürmüyorsa...

Türk kahvesine de hile karıştı! Sahte kahveyi anlamanın bir yolu varmış: Biraz ekleyince köpürmüyorsa...

Sahtekarların el atmadığı bir bu kalmıştı, ona da hile karıştı. Günlük hayatta birçok kişinin severek tükettiği Türk kahvesi de hileli gıdalar arasında giriş yaptı. Fıstık yerine bezelye toz biber yerine kiremit tozu koyulduğunu görmüştük ama Türk kahvesinin içerisine bakın ne katıyorlarmış? Türk kahvesinin sahte olup olmadığını anlamak için bu yöntemi uygulayın. İşte Türk kahvesinin sahteliğini test etme yöntemi…

Günlük hayatta herkesin severek tükettiği bir ürün olarak hayatımızın içerisinde yer alan Türk kahvesi de hileli gıdalar arasına yerleşti. Antep fıstığı, toz biber ve daha birçok ürünün hilelisi yapılırken sahtekarlar bu kez de Türk kahvesine gözünü dikti. Elinizde bulunan Türk kahvesinin sahte olup olmadığını öğrenmek son derece basit. İşte Türk kahvesinin sahteliğini test etme yöntemi…

TÜRK KAHVESİNE DE HİLE KARIŞTI

Şifa olarak tüketilen Türk kahvesi de hileli gıdalar arasında adını yazdırdı. Türk kahvesi alırken herkes daha dikkatli olacak. Artan Türk kahvesi fiyatlarının ardından sahtekarlarda Türk kahvesinin içerisine kavrulmuş arpa ya da nohut gibi ürünler eklemeye başladı. Sahte Türk kahvesinden korunmak için bilinen markaları tercih etmeniz ya da tane kahveleri alarak kendiniz çektirmeniz gerekmektedir.

turk-kahvesi-sahte.jpg

HİLELİ TÜRK KAHVESİ NASIL ANLAŞILIR?

Hileli Türk kahvesini anlamak için uygulayabileceğiniz çok basit bir yöntem bulunuyor. Türk kahvesinin içerisine limon sıktığınızda hileli kahvelerin üzerinde baloncuk baloncuk köpükler göreceksiniz. Ancak orjinal Türk kahvesinde herhangi bir köpük ya da kabarcık görmeniz mümkün değildir.

turk-kahvesi-limon.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN