Türk kahvesinde fiyat artışı durdurulamıyor: Kilosu 500 liraya dayandı

Türk kahvesinde fiyat artışı durdurulamıyor: Kilosu 500 liraya dayandı

İğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Vatandaşlar, bütçelerini korumak için bu zamları yakından takip ediyorlar. Son olarak, Türk kahvesi fiyatlarında geçen ay yüzde 15'in üzerinde bir artış yaşandı. Artık 100 gram Türk kahvesinin fiyatı 46 TL'yi aştı.

Gıda ürünlerinde yaşanan artışlar, Türk kahvesini de etkiledi. Son bir ay içinde Türk kahvesine yüzde 15 zam yapıldı ve fiyatı 460 TL'ye yükseldi. Eminönü esnafı, bu artışın döviz kuru ve giderlerdeki yükselişten kaynaklandığını belirtti.

BİR AY İÇERİSİNDE YÜZDE 15 ZAM GELDİ

Eminönü'nde kahve satışı yapan Hüseyin Yavuzer, Türk kahvesine yapılan zammın nedenlerini açıkladı. Yavuzer, "Yaklaşık 1 ay içerisinde yüzde 15 zam geldi. Zam gelmeden önce kilo fiyatı 390 TL civarındaydı, şu anda ise 460 TL" diyerek, artışın döviz kuru ve yükselen maliyetlerden kaynaklandığını ifade etti.

Yavuzer, “Eskiden vatandaşlar Türk kahvesini kilo olarak alıyordu, şimdi gram olarak almayı daha çok tercih ediyorlar” diyerek tüketici davranışlarındaki değişime de dikkat çekti.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ: 100 GRAM ALABİLDİM

Dünya.com'da yer alan habere göre; Türk kahvesine yapılan zammı fazla bulan vatandaşlar, bu durumun kendilerini zorladığını dile getirdi. Bir vatandaş, "Eskisi gibi kilo olarak alamıyoruz. 100 gram alabildim. Kahvenin 40 yıl hatırı var derlerdi. İnsanlar artık bunu bile ağız tadıyla içemeyecek” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bu ifadeler, zammın günlük hayatı ve kültürel alışkanlıkları nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

ZAMMIN NEDENLERİ

Eminönü esnafının belirttiği gibi, Türk kahvesine gelen zam, büyük ölçüde döviz kurundaki artış ve artan işletme giderlerinden kaynaklanıyor. Türkiye’de ithal edilen kahve çekirdeklerinin döviz bazında fiyatlandırılması, kahve fiyatlarının döviz kurundaki dalgalanmalara karşı hassas hale gelmesine neden oluyor. Ayrıca, artan enerji maliyetleri ve genel enflasyon da işletme giderlerini yükseltiyor, bu da nihai ürün fiyatlarına yansıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN