Türk kahvesi sevenler dikkat: Bu yağdan bir kaşık koyarak yağlarınızı çatır çatır yakın! Prof. Dr. Canan Karatay öneriyor

Türk kahvesi sevenler dikkat: Bu yağdan bir kaşık koyarak yağlarınızı çatır çatır yakın! Prof. Dr. Canan Karatay öneriyor

Kilo vermek isteyenlere öneride bulun Prof. Dr. Canan Karatay, Türk kahvesine ekleyeceğiniz bir doğal yağ ile vücudunuzdaki ödem ve yağlardan kurtulma tavsiyesinde bulundu. İşte, zayıflatan Türk kahvesi tarifi...

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, beynin yağlarla çalıştığını belirterek kilo vermek isteyenlere Türk kahvesinin içerisine bir kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyerek tüketilmesini önerdi.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE KAHVE KİLO VERDİRİR Mİ?

Hindistan cevizi yağı göbek eritmede kullanılan yağlardan biri. Ayrıca Türk kahvesiyle birleştiğinde tok tutma özelliğiyle uzun süre aç kalmanıza ve yağ yakmanızı sağlar. Özellikle kahveyi şekersiz içemeyenlerin zorlanmadan uygulayacağı bu yöntemle daha hızlı kilo vermeniz mümkün.

Yapılan araştırmalara göre, günde 2 fincan Hindistan cevizi yağı ile tüketildiği takdirde 200 kaloriye kadar yağ yakıyor.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE KAHVE NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 kahve fincanı su

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE KAHVE YAPILIŞI

  • Bir cezvenin içine 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini koyun.
  • Daha sonra üzerine 1 fincan su ekleyin
  • Son olarak 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını ekleyin.
  • Son olarak güzelce bütünleşmesi için iyice karıştırın.
  • Ardından ocağa alıp pişirin. Kaynamaya geldiği an altını kapatın ve bardağa dökün.

TÜRK KAHVESİ NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?

Prof. Dr. Canan Karatay, kilolardan kurtulmak isteyenlerin mutlaka her gün 2 bardak Hindistan cevizi yağı ile yapılan bu kahveyi tüketmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kahveyi açlık hissinin en fazla hissedildiği 15.00 - 16.30 saatleri arasında tüketebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI FAYDALARI NELER?

Kalp Sağlığını Destekleme: İçerdiği doymuş yağ asitleri, Hindistan cevizi yağının kalp sağlığını desteklemede etkili olabileceğini gösterir.

Kolesterol Düzeylerini İyileştirme: Bazı araştırmalar, Hindistan cevizi yağının LDL (kötü kolestrol) seviyelerini düşürebileceğini ve HDL (iyi kolestrol) seviyelerini artırabileceğini göstermektedir.

Metabolizmayı Hızlandırma: İçeriğinde bulunan özel yağ asitleri, metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne katkıda bulunabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme: Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN