Turşu ve sarımsağın faydası birleşince antibiyotik bombası oluyor! İşte sarımsak turşusu yapımı: Kütür kütür taş gibi oluyor

Turşu ve sarımsağın faydası birleşince antibiyotik bombası oluyor! İşte sarımsak turşusu yapımı: Kütür kütür taş gibi oluyor

İnsan sağlığı için olmazsa olmaz besinlerden olan sarımsak, turşu olarak tüketildiğinde resmen antibiyotik deposu haline geliyor. Turşu hali ile sarımsak tüketmek resmen şifa saçıyor. Üstelik sarımsak turşusunun kütür kütür olması da çok basit. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sarımsak, birçok yemeğin içinde kullanılan ve doğal antibiyotik olarak bilinen besinlerden biridir. Özellikle de kış aylarında farklı kür yaparak ya da direkt yenilerek tüketildiği takdirde adeta hastalıklara karşı insanları koruma altına alıyor. Sarımsağı sade tüketmek yerine turşu ile tüketmek de sağlığa çok faydalı olarak biliniyor. Hali hazırda turşunun ve turşu suyunun sağlığa faydaları bilinirken içine bir de sarımsak girince resmen kombo etkisi yaratıyor.

yeni-proje-15.jpg

VÜCUDU HASTALIKLARA KARŞI KORUYOR

Doğal antibiyotik olan sarımsak, içerisindeki bileşenler sayesinde enfeksiyonlara karşı vücudu koruyarak hem hasta olmanın önüne geçiyor hem de hastalıkların daha hızlı geçmesine fayda ediyor. Öte yandan kan dolaşımını hızlandırarak damar tıkanıklığı riskinin önüne geçiyor. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde kalp sağlığına oldukça faydalı olan sarımsak, bağırsakların daha aktif çalışmasına ve sindirimin kolayca çalışmasına yardımcı oluyor.

Sarımsağın yanı sıra sarımsak turşusu da oldukça sık tüketilen besinler arasında yer alırken bu turşunun da faydaları adeta saymakla bitmiyor. Öyle ki ilk olarak cildi tazelemeye yardımcı olurken sivilce ve akne oluşumunun önüne geçiyor. Tüm bunların yanı sıra sarımsak turşusu akciğerlerde enfeksiyon oluşumunun önüne geçer. Antioksidanlar sayesinde bağışıklığı güçlendirirken, midede meydana gelme ihtimali olan hastalıklara önlem olur.

yeni-proje-16.jpg

SARIMSAK TURŞUSU TARİFİ

Yasemin’de yer alan tarife göre sarımsak turşusu için gereken işlemler şunlardır:

MALZEMELER

8 baş sarımsak

1 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)

Yarım çay kaşığı limon tuzu

1 yemek kaşığı kaya tuzu

Su (aldığı kadar)

YAPILIŞI

Öncelikle sarımsakların tepesini keserek kabuklarını soyun. Daha sonra bir kabın içine su doldurarak sarımsakları içine atın. Sarımsakları bu suyun içinde 1 gece beklettikten sonra kaptaki suyu iki defa değiştirin. Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.

Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin. Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün. Son olarak kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve hava almamasına özen gösterin. Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN