Tuzu fazla kaçan yemeğin tuzunu almak meğer bu kadar kolaymış! İşte yemeğin fazla tuzunu almanın yöntemleri

Tuzu fazla kaçan yemeğin tuzunu almak meğer bu kadar kolaymış! İşte yemeğin fazla tuzunu almanın yöntemleri

Tuzu fazla kaçan yemek oldukça can sıkıcı bir durum. Fakat endişelenmeye gerek yok, tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmanın yolları var. Peki, yemek çok tuzlu olursa ne yapılır? Yemeği fazla tuzu nasıl alınır? Tuzu fazla kaçan yemek nasıl kurtarılır? İşte, tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmanın yolları...

Yemeğin lezzetli olabilmesi için gerekli olan en önemli detaylardan biri, tuz miktarını iyi ayarlayabilmektir. Tuz miktarını iyi ayarladığınızda yemeği tüm tadanları etkiniz altına alabilir, ayarlayamadığınızda ise geri kalan tüm lezzet doğrularınızın silinmesine neden olabilirsiniz.

HAFİF TUZLU İSE ŞEKER EKLEYİN

Yurt'ta yer alan habere göre, yemeğiniz hafif tuzluysa, içine 1-2 adet kesme şeker eklemek işe yarar. Şeker, tuzun keskin tadını dengeleyerek lezzeti yumuşatır.

ORTA DERECEDE TUZLU İSE PATATES KULLANIN

Orta derecede tuzlu bir yemeğin tuzunu düzeltmek için patatesi dörde bölüp yemeğinizle birlikte kaynatın. Patates, fazla tuzu emer ve yemeğinize lezzet katar. Daha sonra patatesi çıkararak servis yapabilirsiniz.

FAZLA TUZLU İSE PATATES VE KIZARMIŞ EKMEK KULLANIN

Eğer yemeğiniz fazla tuzluysa, yemeğe hem patates koyun hem de suyun bir kısmını kızarmış ekmekle dışarı alın. Patates fazla tuzu emerken, kızarmış ekmek de lezzetin dengelenmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN