U2'nun vokalisti Bono'dan çarpıcı açıklama: Faşistlerden ölüm tehdidi aldım

U2'nun vokalisti Bono'dan çarpıcı açıklama: Faşistlerden ölüm tehdidi aldım

İrlandalı rock grubu U2’nun vokalisti Bono, ayrılıkçı örgüt IRA ve Amerikalı faşistlerden birçok kez ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Bono, kızını kaçırmayı planladıklarını ve bir konser sırasında vurulmaması için gitaristinin önünde durduğunu öne sürdü.

Dünyaca ünlü İrlandalı müzik grubu U2’nun vokalisti Bono’nun “Teslimiyet: 40 Şarkı, Bir Hikâye” ismindeki anı kitabını 1 Kasım’da yayımlayacak. Ünlü rockçı, kitabı dolayısıyla yapılan röportajlarda, barışçıl siyasi duruşu sebebiyle, Kuzey İrlanda’nın İngiltere’den ayrılıp bağımsız olmasını savunan örgüt İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ve Amerikalı aşırı sağcılar tarafından ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Milliyet'te yer alan habere göre Bono, yetkililerin kendisini eşi Ali Hewson’ın IRA’nın hedefi olduğu konusunda uyardığını iddia etti. U2’nun IRA’nın ABD’den fon almasını engellemesi nedeniyle örgütün hedefi haline geldiklerini belirten Bono, IRA’nın siyasi kanadı Sinn Fein’in lideri Gerry Adams gibi isimlerin de kendisini “Açıklamalarının sonucu olacak” diye tehdit ettiğini belirtti.

'KIZIMI KAÇIRMAYI PLANLADILAR

Şarkıcı ayrıca, İrlanda’nın başkenti Dublin’deki ünlü bir çete liderinin kızlarını kaçırmayı planladığını ve gansterlerin birkaç ay boyunca evlerini gözetleyerek bir plan oluşturduklarını söyledi. Bono, 1980’lerdeyse ABD’nin Arizona eyaletinde verdiği konserde suikastın eşiğine geldiğini ifade etti.

'ÖLÜM TEHDİDİ ALDIM SAHNE BOYUNCA GİTARİST ÖNÜMDE DURDU'

U2 bu konserde, hak savunucusu Martin Luther King Jr.’a ithafen yazdıkları “Pride” şarkısını söylemeden önce Martin Luther için anma günü düzenlenmesine karşı çıkan valiyi eleştirmişti. Bono, Pride’da Martin Luther’in vurulmasını detaylandıran sözleri söylerse şarkının bitiminden önce öldürüleceğine dair tehdit aldıklarını anlattı. Şarkıcı, bu nedenle bas gitarist Adam Clayton’ın tüm şarkı boyunca kendisini suikasttan korumak için önünde durduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN