Uğur Mumcu Özel Ödülü, feminist avukat Hülya Gülbahar’a verildi

Uğur Mumcu Özel Ödülü, feminist avukat Hülya Gülbahar’a verildi

Antalya Barosu'nun 2007'den beri her yıl verdiği Uğur Mumcu Özel Ödülü'nün bu yılki sahibi, kadın hareketine uzun yıllardır emek veren feminist avukat Hülya Gülbahar oldu.

Antalya Barosu tarafından 2007 yılından beri her yıl verilen Uğur Mumcu Özel Ödülü'ne bu yıl feminist avukat Hülya Gülbahar layık görüldü.

Bianet'te yer alan habere göre; Antalya Barosu’ndan yapılan açıklamada, bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan 2021 yılı Uğur Mumcu Özel Ödülü’nün bu yıl dayanışmaya olan inanç ve kadına yönelik şiddetle mücadele için daha anlamlı hale geldiği vurgulandı.

Gülbahar, ödül haberini bu sözlerle paylaştı:

“Antalya Barosu bu yıl 16.'sı verilen "Uğur Mumcu Özel Ödülü" için beni seçmiş. Büyük, çok büyük onur. “Dayanışmaya olan inanç ve kadına karşı şiddetle mücadele" için verilmesi ayrı bir onurve sorumluluk. Teşekkürler Kadın Hakları ve TCE Kurulu ve @antalyabarosu”

Uğur Mumcu Özel Ödülü'nün sahibini bulacağı tören, 24 Ocak Pazartesi günü saat 18.00’da Antalya Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

HÜLYA GÜLBAHAR KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1984-1988 yılları arasında ansiklopedik yayıncılık, sendikal basın-yayın alanında çalıştı.

Dört yılı aşkın bir süre Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bank-Sen Sendikası’nda avukatlık yaptı. Halen İstanbul’da serbest avukat olarak çalıştı. 1978 yılından bu yana Türkiye kadın hareketi aktivistlerinden biri olarak “Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı”nın gönüllü avukatlığını yaptı, kolektifinde yer aldı.

“Kadın Kurultayı e-posta İletişim Grubu”, “Kadınların Medya İzleme Grubu (MEDİZ)” kurucu üyesi aynı zamanda “Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı” genel kurul üyesi olarak çalışmalar yürüten Gülbahar, “Kadın Emeği ve İstihdamı (KEİG)”, Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV)”, gibi birçok kadın örgütünün çalışmalarına destek veriyor.

“Kadına Karşı Şiddete Karşı Koruma Emri Platformu”, “Medeni Yasa Kadın Platformu” ile “Türk Ceza Yasası Kadın Platformu”nun kurucu üyelerinden ve sözcülerinden biri olarak bu alanda çalışmalarını sürdüren Gülbahar ayrıca 2007-2010 tarihleri arasında “Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği” (KA-DER)’in genel başkanlığını yaptı.

Eşitlik İzleme Kadın Grubu (EŞİTİZ), Kadınların Medya İzleme Grubu (MEDİZ), Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) gibi çok sayıda kadın örgütünün kuruculuğunu yapan Gülbahar, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nda da Genel Kurul üyesi olarak görev yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN