Ünlü oyuncu Yeşilçam'ın efsane ismi Aliye Rona'nın yeğeni çıktı

Ünlü oyuncu Yeşilçam'ın efsane ismi Aliye Rona'nın yeğeni çıktı

Yeşilçam'a damga vuran karakterlerden biri olan Aliye Rona, ünlü oyuncu Çiçek Dilligil'in halası çıktı. Dilligil ailesi Türk sinemasına damga vuran isimlerden oluşuyor. Çiçek Dilligil'in annesi Belkıs Dilligil, Türk sinemasının efsane oyuncularından. Babası ise ise Yeşilçam'ın duayen oyuncularından Avni Dilligil.

Aliye Rona, Yeşilçam'ın uzun yıllar değişmez karakter oyuncusu oldu. Rona, sinemada çilekeş, direnen, dik başlı, hakkını hukukunu arayan, kavgacı, töreci köylü kadını ve ana rollerini canlandırdı. 1996 yılında yaşadığı huzurevinde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Aliye Rona'nın son isteği ise "Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı oynamak" olmuştu.

aliye-rona-1.jpg

ÇİÇEK DİLLİGİL ALİYE RONA'NIN YEĞENİ ÇIKTI

Çılgın Bediş, Baskül Ailesi ve Kaygısızlar gibi hafızalarda yer edinen dizilerde boy gösteren Çiçek Dilligil'in Aliye Rona'nın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Yeşilçam'ın yıldız ismi Aliye Rona, yarım asırlık sanat hayatı boyunca 204 filmde rol aldı. Yılanların Öcü, Kuma, Kınalı Yapıncak, Şabaniye, Yürek Yarası gibi unutulmaz filmlerle hafızalara kazınmıştı.

90'lı yıllara damga vuran Çılgın Bediş dizisinde Mükü karakterine can veren Çiçek Dilligil, Çılgın Bediş'te Yonca Evcimik, Cenk Torun, Sonay Aydın, Gülçin Hatıhan ve Sinan Bengier gibi usta isimlerle başrolü paylaşmıştı.

cicek.jpg

ANNESİNİ TRAFİK KAZISINDA KAYBETMİŞTİ

Ünlü oyuncu Çiçek Dilligil'in annesi Belkıs Dilligil de Türk sinemasının efsane oyuncularındandı. 10 Mayıs 1995 tarihinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Dilligil, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmış ancak 4 gün sonra hayatını kaybetmişti.
Dilligil'in babası ise Yeşilçam'ın duayen oyuncularından Avni Dilligildir.

cicek-dilligil.jpg

ÇİÇEK DİLLİGİL NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

Ünlü oyuncu Çiçek Dilligil, mide küçültme ameliyatı sonrası adeta eridi. Ünlü oyuncu verdiği kiloların ardından güzelleştikçe, güzelleşti.

5 Haziran 1969 yılında İstanbul'da doğan Çiçek Dilligil Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu.

Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in kardeşi, oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile oyuncu Belkıs Dilligil'in kızı olan sanatçı, ATV'de yayımlanan Dinazorus adlı çocuk programıyla adını duyurdu.

Sanatçı Bora Öztoprak'la evli olan Dilligil, Tiyatrokare ekibinde yer aldı. Çiçek Dilligil, tiyatroya oranla, rol aldığı sinema ve dizi filmlerle daha çok tanınmıştır. Dilligil, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN