Ütüdeki Yanık İzlerinden Nasıl Kurtulursunuz? Bunu Uygulayın Yeni Alınmış Gibi Ütülere Kavuşun...

Ütüdeki Yanık İzlerinden Nasıl Kurtulursunuz? Bunu Uygulayın Yeni Alınmış Gibi Ütülere Kavuşun...

Sentetik kumaşlardan, koladan ve bazik kirecin kalıntıları, demir taban plakalarında (ısınan metal kısım olarak da bilinir) birikme eğilimindedir. Sert su içindeki mineraller, demir plaka üzerinde ve buhar deliklerinin içinde pas oluşturabilir. Ve ya ütünüz sentetik bir kumaşa temas ederek yanabilir. Peki bu izlerden nasıl kurtulunur? İşte yeni alınmış gibi ütülere kavuşmanın basit yolu...

Kalıntı birikimi yalnızca ütünüzü etkisiz hale getirmekle kalmaz aynı zamanda ağır kokulara, tıkanmış malzemelere, düzensiz buhar üretimine ve kumaşları lekeleyecek yanık izlerine de yol açabilir. Bu yetmezmiş gibi, artık kaplı ütüler yangına neden olabilir.

TEMİZ ÜTÜ İÇİN 6 YÖNETEM

Soğutulmuş, fişi takılı olmayan bir ütünün buhar deliklerinde biriken kalıntıları temizleyerek başlayın. Temizlemek için bir kürdan, temiz diş fırçası veya pamuklu çubuk kullanın. En önemlisi: Bir demir plakayı temizlemek için asla metal bir şey kullanmayın.

Profesyonel İpucu: Polyester ve mikrofiber yüksek ısıda eridiğinden, bu kumaşları önce doğal elyaf havluyla örtün.

yanik-utu-2.jpg

TEMİZ ÜTÜLER İÇİN DOĞAL YÜZEY TEMİZLEYİCİLER KULLANIN

Soğuk, fişten çekilmiş bir ütüyle başlayın ve tabana kireç sökücü püskürtün . Formülü 30-60 saniye bekletin, ardından temiz bir mikrofiber havluyla ovalayın. Kesinlikle bu kadar kolay.

ÜTÜ TEMİZLİĞİNDE TUZ VE GAZETE YÖNTEMİ

Ütünüzü sıcak ayara getirin (buharsız). Ütü masasının üzerine bir parça gazete veya parşömen kağıdı koyun ve ince bir tuz tabakasıyla örtün. Ütü ısıtıldığında, bir dakika boyunca - bir daire içinde - tuzun üzerine çabucak sürün. Gerektiğinde tazeleyici tuzu tekrarlayın.

Ütüyü fişten çekin, soğumaya bırakın ve kalıntıları nemli bir mikrofiber bezle çıkarın .

yanik-utu-3.jpg

KABARTMA TOZU YANMIŞ ÜTÜLERDE DE İŞE YARIYOR

Kabartma tozunun temizleme gücünü kim sevmez ki? 1 ölçek su ile 2 ölçek kabartma tozunu karıştırıp bir macun oluşturun. Ardından, ütü tablasını örtün, ancak buhar deliklerini örtmekten kaçının. Temiz bir diş fırçası ile ovalayın ve nemli bir mikrofiber bezle silin.

İNATÇI ÜTÜ YANIKLARI İÇİN SİRKE VE KABARTMA TOZU KULLANIN

Beyaz sirke ve kabartma tozu, etkili bir demir temizleme kombinasyonu sağlar ve muhtemelen kilerinizde bulunur. Eşit miktarda sirke ve kabartma tozu ile bir macun yapın, temiz bir mikrofiber bezi bu macuna batırın ve ardından taban üzerinde küçük daireler çizerek ovalayın.

yanik-utu-1.jpg

DİŞ MACUNU SADECE DŞİNİZİ DEĞİL ÜTÜNÜZÜ DE TEMİZLER

Pamuklu çubuk veya kağıt havlu kullanarak, ütünüzün yanık izlerine az miktarda düz, beyaz diş macunu (jel değil) sürün. Sadece etkilenen bölgeleri örtün ve nemli bir mikrofiber bezle silin .

Diş macunu buhar deliklerine girerse endişelenmeyin: Hazneyi damıtılmış suyla doldurun, ütüyü eski bir havlunun üzerine dik olarak yerleştirin, ütüyü buhara ayarlayın ve ütü masasında birkaç dakika bekletin. Buhar düğmesini 20-30 saniye basılı tutun ve nemli bir bezle silin. Buhar serbestçe akana kadar 5-6 kez tekrarlayın.

PARASETAMOL İLAÇLAR ÜTÜNÜZDEKİ YANIK İZLERİNE DE İYİ GELİR

Parasetamol (örneğin, asetaminofen, Tylenol), yanmış demiri temizlemek için kullanışlıdır.

Ütünüzü yüksekte açın, bir parasetamol tabletini bir cımbızla kavrayın ve tableti tabanın her yerine sürtün. Cımbızla sıcak yüzeye dokunmaktan kaçının. Tablet, yavaş yavaş bir jel halinde çözülmeli ve tortuyu hemen onunla birlikte çözmelidir. Gerektiği kadar tekrarlayın, ardından sıcak ütüyü temiz, nemli bir havlunun üzerine sürün.

ÜTÜNÜZÜN SU DEPOSU NASIL TEMİZLENİR?

Su tankında küf kokusu veya küf görüyor musunuz? Bunun için basit bir çözüm var:

1. Haznede kalan tüm suyu boşaltın.

2. 1:1 damıtılmış su ve beyaz sirke çözeltisini dökün.

3. Ütüyü yukarı kaldırın ve buhar ayarlı yüksek ısıyı seçin. Sıvı neredeyse tamamen buharlaşana kadar ütünüzün büyüsünü yapmasına izin verin.

4. Ütünüzü soğumaya bırakın ve kalan sıvıyı boşaltın.

5. Hazneyi damıtılmış suyla doldurun, ütüyü destekleyin ve aynı yüksek ısılı buharı seçin. 5-10 dakika çalıştırın.

Not: Ütünüzde bir hazne filtresi varsa, onu sirke-su karışımına batırın. Değiştirmeden önce bir bulaşık fırçasıyla iyice ovalayın, durulayın ve kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN