Saç Dökülmesini Anında Durduruyor! Bunları Yitin Saç dökülmesi Kaderiniz Olmasın...

Saç Dökülmesini Anında Durduruyor!  Bunları Yitin Saç dökülmesi Kaderiniz Olmasın...

Saç dökülmesi konusunda endişeli misiniz? Birçok insan, konu saç dökülmesini önleme ve tedavi etme olduğunda önemli bir faktörü gözden kaçırır. Beslenme eksiklikleri saç dökülmesine neden olabilir, ancak doğru yiyecekleri yemek aynı zamanda daha dolgun ve daha sağlıklı bir saça yol açabilir.

Beslenme saçınızın sağlığında önemli bir rol oynar. İşte daha dolgun bir saç için yapmanız gerekenler.

SAÇ DÖKÜLMESİNE İYİ GELEN 5 YİYECEK

SELENYUM KAYNAĞI YAĞLI BALIKLAR SAÇLARINIZLA BARIŞMANIZI SAĞLAYACAKTIR

Omega-3'ler ve D vitamini de dahil olmak üzere esansiyel yağ asitlerine sahip bazı balık türleri şunlardır: Tuna, Orkinos, Somon, ringa. Yağlı balıklar aynı zamanda sağlıklı saçların desteklenmesine yardımcı olan iyi bir protein, selenyum ve B vitamini kaynağıdır.

saglikli-saclar-1.jpg

HER DERDE DEVA YUMURTA SAÇLARIMIZIN DA DOSTU

Yumurtalar doğanın multivitamini gibidir çünkü çeşitli vitaminler, mineraller ve besinler içerirler. Sağlıklı saçla ilgili olanlardan bazıları protein, biotin, selenyum ve çinkodur.
Yumurta, saç dökülmesini önlemek için önemli olan harika bir protein kaynağıdır . Düşük proteinli bir diyet, saç büyümesini "dinlenme" aşamasına sokar ve bu da saç dökülmesine ve daha az saç büyümesine neden olabilir.

Yumurtada ayrıca saç, cilt ve tırnak sağlığı için önemli olan bir B vitamini olan biotin bulunur. Biyotin eksikliği, saç dökülmesinin yanı sıra saç renginin kaybıyla da bağlantılıdır. Saç dökülmesi olduğunu söyleyen kadınların %38'inin biyotin eksikliği olduğunu buldu. Yumurta sarısını sadece sarısı olmadan yemek, biotin eksikliğine yatkın olmanıza neden olabilir.

saglikli-saclar-2.jpg

KOYU YAPRAKLI YEŞİLLİKLER HEM VÜCUDU BESLİYOR HEM DE SAÇLARI BESLİYOR

Koyu yeşil yapraklı sebzeler saç dökülmesini önleyen besinlerle doludur.Bunlar A vitamini, demir, beta karoten, folat ve C vitamini içerir.

Bir fincan pişmiş ıspanak, güçlü ve sağlıklı saçlar için önemli olan yaklaşık 6 miligram demir içerir. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, düşük demir, dünyadaki en yaygın beslenme eksikliğidir. Aynı zamanda birçok farklı saç dökülmesi türüyle de bağlantılıdır.

A vitamini , yeşil yapraklı sebzelerde bulunan ve saç sağlığında rol oynayan bir diğer önemli besindir. Vücudunuzun saç derisini nemlendirerek saçı koruyan bir yağ olan sebum yapmasına yardımcı olur.

saglikli-saclar-3.jpg

MEYVELER HEM SAÇLARI GÜÇLENDİRİR HEM DE DİRENCİNİZİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ

C vitamini ve antioksidanlar da dahil olmak üzere sağlıklı saçlar için önemli olan bileşikler açısından zengin meyveler şunları içerir: Çilek, kirazlar, kayısı, üzüm, portakal

Bu meyveler , saç köklerini serbest radikallerden korumaya yardımcı olabilecek C vitamini de dahil olmak üzere bir dizi antioksidan içerir . C vitamini ayrıca vücudunuzun demiri emmesine ve saç oluşturan ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olan proteinlerden biri olan kolajen yapmasına yardımcı olur.

saglikli-saclar.jpg

KUVVETLİ SAÇLAR İÇİN KURUYEMİŞLERİ VE TOHUMLARI BESLENMENİZDEN EKSİK ETMEYİN

Bu besleyici yoğun gıdalar, E vitamini, çinko, selenyum ve omega-3 yağ asitleri dahil olmak üzere saç dökülmesini önlemek için önemli olan birçok besine sahiptir. Saç dökülmesinden endişeleniyorsanız, ulaşmak için en iyi seçeneklerden bazıları şunlardır: Ceviz ,Brezilya fındığı, Badem, Keten tohumu, Chia tohumları

Çinko ve selenyum vücudunuzun yapamadığı temel eser elementlerdir, bu nedenle onları fındık ve tohum gibi yiyeceklerden almak önemlidir. Dermatoloji ve Terapide 2019 yılında yapılan bir incelemeye göre, bu eser elementler saç büyümesi için önemlidir ve bunların az olması saç dökülmesine neden olabilir .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN