Uyanış Büyük Selçuklu sezon finaline 18 dakikalık kesintisiz savaş sahnesi damga vuracak!

Uyanış Büyük Selçuklu sezon finaline 18 dakikalık kesintisiz savaş sahnesi damga vuracak!

Bu akşam ekranlara gelecek 34. bölümle 1. sezon finali yapacak Uyanış Büyük Selçuklu son bölümde, Kuvel Kalesi fethi için verdiği mücadele izleyicileri ekranlara kilitleyecek. 18 dakika sürecek savaş sahnesi, televizyon tarihinde ilk kez gerçekleşecek. İşte, yeni bölüm son fragman...

Uyanış Büyük Selçuklu sezon finali özet, belli oldu. Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan'ın vefatının ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer'in hikayesini anlatan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, sezon finalinde Kuvel Kalesi'ni fethedecek.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 34. BÖLÜM 1. FRAGMAN

34. YENİ BÖLÜM NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Yüksek bütçeli prodüksiyonuyla ve ekrana yansıyan detaylarıyla beğeni toplayan Uyanış Büyük Selçuklu'nun 34. bölümü, 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 21.00'de TRT 1'de seyircisiyle buluşacak. Ancak daha öncesinde saat 20.00'de son bölümün özetinin yayınlanacağını belirtelim. Uyanış Büyük Selçuklu tüm bölümler izlemek için TRT'nin ücretsiz dijital platformuna göz atmak mümkün.

Uyanış Büyük Selçuklu son bölüm neler oldu, hatırlayalım: Zübeyde'nin takipleri netice vermiş ve Nizamülmülk, Sabbah ile görüşmekten gelen Tacülmülk'ü kıstırmıştı. Mitras'ın pususunu önceden öngörüp tedbir alan Melikşah, kendisine tuzak kuran Mitras'ı alt edip onu yakalamayı başarır. Öte yandan Hasan Sabbah'ın kendisine haber göndermesiyle, Başulu'nun vaziyetini öğrenen Başulu'nun kardeşi Kıpçak Beyi Baturalp, Kınık Obası'na yakın bir yerde otağını kuracaktır.

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Uyanış Büyük Selçuklu 34. bölüm özeti: Sabbah ve Mitras, Baturalp ve Başulu ile birlikte Sencer ve Tapar'ı da tuzağa düşürmüştür. Selçuklulara altın darbeyi sonunda vurabileceklerini düşünen Sabbah ve Mitras, karşılarında birden Melikşah'ı bulmuştur. İki taraf arasında yaşanacak mücadele sonucunda taraflar önemli bir yara alacaktır. Melikşah, sonunda Sabbah ve Mitras'ı ortadan kaldırmayı başarabilecek midir?

Başulu'yu Kıpçak Diyarı'na götürmeye kararlı olan Baturalp, yaşadığı bu tuzak sonucunda kardeşiyle birlikte gitmekte hala ısrarcı olacak mıdır? Melikşah ile Baturalp arasındaki yüzleşmede neler yaşanacaktır? Melikşah'ın Başulu'ya karşı olan duyguları, saraydaki düzeni nasıl etkileyecektir?
Batıniler'e karşı büyük bir savaş açan Selçuklular'ın hamleleri, Sabbah'ı nasıl etkileyecektir? Kuvel Kalesi fethini durdurmak için elinden geleni yapan Sabbah ile Mitras'ın Melikşah'a karşı olan mücadelelerinde hangi taraf galip gelecektir?

Takipleri sonucunda Terken'in Karahanlı askerlerini çağırttığını öğrenen ve Terken ile Tacülmülk'ü hiç beklemedikleri anda yakalayan Zübeyde Hatun, bu durumu Melikşah'a iletecektir. Melikşah, Terken ile Tacülmülk'ün bu gizli planı karşısında nasıl bir karar alacaktır? Kuvel Kalesi fethinin ardından son bir görev için Nizamülmülk ile yola koyulmayı planlayan Melikşah'ın geçmişe, atalarına dair duyacakları yepyeni bir sayfa açacaktır.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 34. BÖLÜM 2. FRAGMAN

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığı Akli Film'in üstlendiği, senaryosunu Serdar Özönalan, Emre Konuk'un kaleme aldığı, müziklerini Gökhan Kırdar'ın yaptığı, yönetmen koltuğuna Sedat İnci'nin oturduğu Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncu kadrosunda; Buğra Gülsoy (Sultan Melikşah), Ekin Koç (Ahmed Sencer), Hatice Şendil (Terken Hatun), Gürkan Uygun (Hasan Sabbah), Sevda Erginci (Turna Hatun), Mehmet Özgür (Nizamülmülk), Zübeyde Hatun (Sezin Akbaşoğulları), İlker Kızmaz (Arslantaş), Ali Gözüşirin (Muhammed Tapar), Pınar Töre (Başulu Hatun), Bülent Alkış (Ömer Hayyam), Leyla Feray (Gevher Hatun), Volkan Keskin (Bozkuş), Mehmet Bozdoğan (Tacülmülk), Janbi Ceylan (Aydoğdu), Egemen Yavuz (Kamaç), Buse Meral (Mah Melek Hatun), İbrahim Balaban (Balaban), Ünsal Özcan (Ayas), Muhammed Emre Kaya (Togan), Cemal Toktaş (Gazzali), Özer Tunca (Yusuf Hemedani), İsmail Ege Şaşmaz (Faysal), Alkan Kızılırmak (Kont Albert/Abdullah Ali), Atılgan Gümüş (Tekiş), Efe Taşdelen (Ahmet), Kaan Taşaner (Mithras), Ogün Kaptanoğlu (Turanşah) gibi isimler yer alıyor.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU NEREDE ÇEKİLİYOR?

Tarihteki 16 Türk devletlerinden biri olan Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun kuruluşunu konu edinen Uyanış Büyük Selçuklu'nun çekimleri, İstanbul'un Asya Yakası'nda yer alan Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde gerçekleştiriliyor. Dış çekimler, ilçedeki ormanlık alanda yapılırken, iç mekan sahneleri ise bölgede daha önce kurulan ve çeşitli dizilere ev sahipliği yapan film platosunda çekiliyor.

08beedaf-ea9a-402b-8586-03298205672d.jpg

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU NEDİR?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Sultanı Alparslan'dan sonra tahta geçen ve Selçuklu Devleti'nin gücünü doruklara çıkaran Sultan Melikşah ile oğlu Sencer'in hikayesini anlatıyor.

Melikşah, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur.

Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk'e teslim eder. Sultan Melikşah, Sultan Alparslan'dan aldığı Selçuklu Devleti'nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN