Uyumadan önce bunu sakın yapmayın: Hamamböceği dışkısıyla aynı yatağa girmekten farkı yok!

Uyumadan önce bunu sakın yapmayın: Hamamböceği dışkısıyla aynı yatağa girmekten farkı yok!

Yapılan bir araştırmada, hamamböceklerinnin dışkılarında bulunan bakterilerin, yatarken üzerimizde bulunan bir giysi çeşidinde barındığını ortaya koydu. İşte detaylar...

İngiltere merkezli yatak firması Mattress Next Day'in uyku alışkanlıklarıyla ilgili 1017 kişiyle yaptığı anketinde, katılımcıların yüzde 18'inin uyurken çorap giydiği ortaya çıktı.

Çorap giyenlerin yüzde 70'inin de yatmadan önce yeni bir çift çorap giymediği, bunun yerine gün boyu giydikleri çorapla yattığı tespit edildi.

Araştırmacılar, sabah 07.00 ile akşam 23.00 arasında insanların giydiği kötü kokulu kumaşlardan örnek aldı ve bunların yarısının, insanlarda enfeksiyonlara neden olan bir bakteri türü olan 'pseudomonas aeruginosa'yı içerdiğini buldu.

Mattress Next Day uzmanları, "Genellikle solunum yollarını ve idrar yollarını enfekte ediyor ve akciğerlerde enfeksiyona neden oluyor. Kirlenen ve uygun şekilde temizlenmeyen nesnelere kolaylıkla yayılabilir" açıklamasında bulundu.

EVDEKİ EN KİRLİ NESNE 'ÇORAP'

Araştırmacılar ayrıca bazı çorapların temizlenmemiş TV kumandalarından bile daha kirli olduğunu keşfetti, bu da cihazların tuvaletten daha kirli olduğu göz önüne alındığında potansiyel bir tehlike olarak görüldü.

Ulusal Sağlık Enstitüleri de, 'pseudomonas aeruginosa' bakterisinin, hamamböceklerinde ve onların dışkılarında yaygın olarak bulunduğunu bildirdi.

'Pseudomonas aeruginosa' bakterisi kolayca yayılır, bu nedenle kötü kokulu çorap giyenler bakterileri yataklarına aktarabilir ve bu da enfeksiyon potansiyelini büyük ölçüde artırır.

MANTAR OLUŞUMUNA DA NEDEN OLUR

Uzmanlar ayrıca ayaklarda yaklaşık 250 bin ter bezinin bulunduğunu, bunun da kirli çoraplarda nemin birikerek Sporcu Ayağı'na neden olabilecek mantar oluşumuna neden olabileceğini ekledi.

Araştırmacılar, çorapla uyumak isteyen kişilere yatmadan önce yeni bir çift giymelerini tavsiye etti. Ayrıca herkesi, tüm bakterileri öldürmek için kirli çoraplarını 60 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda yıkamaya çağırdılar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN