Uzun uzadıya temizlik yapmaya son! Elektrik süpürgeniz 3 adımda halıyı bile yerinden sökecek: Hemen dene farkı gör

Uzun uzadıya temizlik yapmaya son! Elektrik süpürgeniz 3 adımda halıyı bile yerinden sökecek: Hemen dene farkı gör

Elektrik süpürgenin üzerinde performansı düştüyse değiştirmek yerine bu yöntemi deneyin. Sadece birkaç adımda süpürgeniz halıyı bile yerden kaldıracak. İşte süpürgenin performansını arttıran o yöntem…

En önemli temizlik aletleri arasında yer alan elektrik süpürgesi zaman zaman çileğe dönüşebiliyor. Her teknolojik alette olduğu gibi zaman içerisinde yaşanan verim kayıplarını ortadan kaldırmak için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor. Elektrik süpürgesinin gücü düştüyse uygulayabileceğiniz adımları sizlerle paylaşıyoruz. İşte süpürgenin performansını arttıran o yöntem…

TOZ TORBASINI DEĞİŞTİRİN

Elektrik süpürgesinin gücü düştüyse Öncelikle bakmanız gereken şey toz torbasının dolu olup olmadığıdır. Toz torbasından çok dolu olması durumunda elektrik süpürgesinin de gücü düşecektir. Toz torbasını değiştirerek süpürgenizin gücünü arttırabilirsiniz.

elektrik-supurgesi-nasil-daha-iyi-ceker.jpg

TİFTİKLERİ DETERJAN KULLANMADAN YIKAYIN

Elektrik süpürgesi fırçaları ve elektrikli süpürge borusunun da zaman zaman temizlenmesi gerekiyor. Uzun süre kullanılan bu parçaların içerisinde biriken toz ve kirler elektrik süpürgesi çekim gücünü düşürmektedir. Süpürgenin içerisinde bir şey sıkışıp sıkışmadığını kontrol ederek içeride biriken kirleri deterjan kullanmadan ılık su yardımıyla temizleyiniz.

elektrikli-supurge-temizligi.jpg

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ BORUSU NASIL TEMİZLENİR?

Elektrik süpürgesi temizlemek için öncelikle fişe takılı olmadığını kontrol ederek temizleme işlemine başlayınız. Süpürgenin toz haznesi doluysa boşalttıktan sonra filtreleri kontrol ederek değiştiriniz. Hava filtrelerinde biriken toz ve kir süpürgenin emiş gücünü düşürmektedir.

Boru ucundaki tıkanıklıkları kontrol ettikten sonra küçük bir çubuk tel yardımı ile ya da tel kullanarak borulara zarar vermeden dikkatlice temizleyiniz. Elektrik süpürgeleri çoğunlukla birkaç parçadan oluşan boruların bir araya gelmesiyle kullanılıyor. Bu parçalar içerisinde yabancı cisim olmadığından emin olduktan sonra fırça veya hava ile temizleyiniz. Borular içerisinde biriken toz veya kiri hafifçe vurarak çıkartabileceğiniz gibi su yardımıyla da temizleyebilirsiniz.

supurge.jpg

FİLTRELER YIKANIR MI?

Elektrik süpürgesi içerisinde bulunan filtreler çoğunlukla yıkanabiliyor. Her modelde farklı olması durumunda kullanım kılavuzuna bakarak cihazınız hakkında detaylı bilgi öğreniniz. Çoğunlukla Hepa filtreleri gibi yüksek performanslı filtreler kullanırken bunların yıkandı da görülmektedir.

Cihazınızın kullanım kılavuzunda gerekli adımları takip ederek ürününüzü temizleyebilirsiniz. Filitreyi yıkamak için genellikle ılık su ve hafif deterjan kullanılarak yıkanmaktadır. Aşırı sıcak su ve kimyasallardan uzak durarak filtreyi temizleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra filtrenin tamamen kurumasına dikkat ediniz. Kuru maya filtre cihazınızın bozulmasına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN