Yaban arıları nasıl uzak tutulur ve sokulmaları nasıl önlenir?

Yaban arıları nasıl uzak tutulur ve sokulmaları nasıl önlenir?

Bir yaban arısı görür görmez çığlık atmaya başlayan insanlardan mısınız? Hareketsiz mi oturuyorsunuz yoksa panik yaptığınız için sallanıyor musunuz? Size bazı kötü haberlerimiz var: Artık larvalar tamamen büyüdüğü için saklandıkları yerden daha fazla yaban arısı çıkacak. Bu kötü iğnelerin var olduğu gerçeğini değiştiremeyiz, ancak size sokulma şansını minimumda tutmak için ipuçları verebiliriz.

Havaların sıcak olması ve yüksek nem evin içinde hararet yapmamıza neden oluyor. Kendimizi serinlemek için balkona veya bahçelere attığımız zamanda yaban arıları ile karşılaştığımız zamanlar olabiliyor. Evet, sokulmak istemediğinizi biliyoruz. Ama paniğe kapılırsınız ve ilk tepkiniz sandalyenizden fırlayıp kaçmak olur. Ya da belki de yaban arısını ellerinizle yenmeye çalışacaksınız. Ancak, bunu yapmamaya çalışın! Sadece daha fazla sokulma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Hareketsiz oturmaya çalışın ve hareket etmeyin. Yaban arıları, genellikle üzgün olduklarında veya paniklediklerinde soktukları için, asla kışkırtılmadan sokmazlar. Bu yüzden paniklediğinizde, sokarak tepki verirler.

esek-arilari-nasil-uzaklastirilir-61e1ee95-1df8-42a1-97f1-43d969036ae6.jpg

Şeker

Yaban arıları şekere gelir, bu yüzden ne zaman tatlı bir şey yesen etrafa dolanırlar. Bütün yaz içeride kalmayı planlamıyorsanız, büyük olasılıkla bu sinir bozucu böceklerden birkaçıyla karşılaşacaksınız. Sokulma ihtimalini azaltmak için deodorant ve parfümlerden uzak durarak onları cezbetmemeye çalışın. Kokusuz bir ter önleyici kullanın ve parfümü atlayın. Yaban arıları tatlı kokuları sevdiğinden, şekerli bir muamele gibi kokmuyorsanız peşine düşme olasılıkları daha düşük olacaktır.

Çiçek

Görünüşe göre eşek arısı sadece tatlı kokulara değil, aynı zamanda sizi bir çiçek gibi gösteren parlak renklere de ilgi duyuyor. Sarı, mor, kırmızı ve mavi gibi parlak renkleri severler çünkü bu sizi çekici bir çiçek tarlası gibi gösterir ve bu eşekarısı için güzel bir tatlı atıştırmalık anlamına gelir. Beyaz, yeşil ve açık kahverengi gibi nötr renkler eşekarısı için çekici değildir.

bal-arilari-ciglik.webp

Gıda

Dışarıda yemek yiyorsanız, kullanmadığınız yiyecek ve içeceklerinizi kapatmaya çalışın. Yaban arıları (tatlı) yiyecek ararlar, bu yüzden tabağınızdakilerin tadına bakmak isterler. Yemeğinizin üzerini örtün ki koklamasınlar. Yaban arıları et ve balık gibi protein açısından zengin yiyecekleri sever, bu nedenle bunları tatlı yiyeceklerin yanı sıra örtün.

Domates ve nane

Yukarıda söylediğimiz gibi, yaban arıları tatlı kokulara ve proteinlere çekilir. Ancak taze nane kokusu kadar domatesin sapının kokusundan da kesinlikle nefret ederler. Yaban arılarını uzak tutmak için bir tabağa birkaç dal nane koyun.

Kahve

Isıya dayanıklı bir bardağa veya tabağa biraz çekilmiş kahve koyun. Kahve telvesini ateşe verin. Merak etmeyin, kahve alevsiz yanacaktır. Yaban arıları kahve kokusundan hoşlanmazlar ve bu nedenle uzak dururlar. Ayrıca alüminyum folyoya biraz öğütülmüş kahve koyabilir ve işiniz bittikten sonra mangalın üzerine koyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN