Yeşilçam filmlerinde neden nayır, nolamaz deniliyormuş ortaya çıktı! Sebebini duyunca çok şaşıracaksınız

Yeşilçam filmlerinde neden nayır, nolamaz deniliyormuş ortaya çıktı! Sebebini duyunca çok şaşıracaksınız

Yeşilçam'ın unutulmaz repliklerinden olan "Nayır, nolamaz" ifadesinin nasıl ortaya çıktığını duyunca kulaklarınıza inamayacaksınız. Türk sinema tarihinin en ikonik repliklerinden biri olan "Nayır, nolamaz" cümlesi yediden yetmişe herkes tarafından bilinir ve kullanılır. Ortaya çıkış şekli kendisinden daha olay. Sebebini duyunca çok şaşıracaksınız. İşte "Nayır, nolamaz ve nevet" kelimelerinin ortaya çıkış hikayesi...

Türk sinema tarihinin en ikonik laflarından olan "Nayır, nolamaz" ifadesi, yediden yetmişe herkes tarafından kullanılmakta. Yeşilçam'ın çoğu filminde bulunan bu repliğin ortaya çıkışını duyunca şok olacaksınız. Hikayeyi duyanlar şoke oluyor.

YEŞİLÇAM'IN İKONİK İFADESİNİN ÖYKÜSÜ BELLİ OLDU

Yeşilçam'ın ikonik ifadesi "Nayır, nolamaz ve nevet" kelimeleri, pek çok Yeşilçam jönünü seslendiren dublaj sanatçısı Abdurrahman Palay'dan kalan bir yadigardır. Palay'ın tembel konuşma alışkanlığı Yeşilçam filmlerinde "Hayır, olamaz, evet" gibi kelimeleri "Nayır, nolamaz, nevet" şeklinde duymamızı sağlamıştır.

yesilcam-filmlerinde-neden-nayir-nolamaz-deniliyormus-ortaya-cikti-sebebini-duyunca-cok-sasiracaksiniz-1.jpg

SEBEBİNİ DUYANLAR ŞOK OLUYOR

Dublaj sanatçısı Jeyan Tözüm'ün söylediğine göre Palay, yavaş konuşuyor ve dublaj alırken elini çenesinin altına koyardı. Bu da kelimelerin farklı şekilde çıkmasına neden oluyordu. Palay'ın yaptığı bu hatalı telaffuz zamanla Yeşilçam filmlerinde yaygınlaştı ve beğenilerek kullanılmaya başladı.

yesilcam-filmlerinde-neden-nayir-nolamaz-deniliyormus-ortaya-cikti-sebebini-duyunca-cok-sasiracaksiniz.jpgAbdurrahman Palay

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN