Yüksek elektrik faturalarının nedeni belli oldu! Bu hatalar hem cebinize hem evinize zarar! Faturalarınızı bu yöntemle düşürün

Yüksek elektrik faturalarının nedeni belli oldu! Bu hatalar hem cebinize hem evinize zarar! Faturalarınızı bu yöntemle düşürün

Yüksek gelen elektrik faturaları can sıkıcı bir hal alırken alınabilecek önlemler de merak ediliyor. Yüksek faturaları önlemek için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için bir araya getirdik. Enerji uzmanları faturalarda görülen yüksek tutarları önüne geçmek için alınabilecek önlemleri tek tek açıkladı. Bu hatalardan mutlaka kaçınmanız gerekiyor. İşte yüksek elektrik faturalarını önleyecek adımlar…

Teknoloji ile birlikte kullanılan elektrikli aletler de her geçen hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak bu ürünleri kullanmanın da belirli bir bedeli oluyor. Günlük hayatta kullanılan elektronik cihazların faturalara yansıttığı rakamlar zaman zaman can sıkıcı bir hal alıyor. Uzmanlar evlerde yapılan hataları tek tek açıkladı. Evde kullanılan aydınlatmaların led olması evdeki sıcaklık ayarını kontrol etmek ve kullanılmayan cihazları prizden çekmek gibi ufak önlemler ile faturalarınızda görülen rakamları düşürebilirsiniz. İşte yüksek elektrik faturalarını önleyecek adımlar…


ELEKTRİK FATURALARINA ETKİLİ OLAN CİHAZLAR

firinda-pisirmek.jpg
FIRIN
Günlük hayatta çok sık kullanılan fırınlar dışarıdan hava almayacak şekilde özel olarak üretilmektedir. 200°C gibi sıcaklıklara ulaştıklarında içerideki sıcaklığı sabit tutabilen bu aletler elektrik faturalarında ciddi oranda etkiliyor. Bu kapsamda pişirme sırasında fırın kapağını çok sık açmamak elektrik tüketiminde düşürmektedir. Fırında kek, börek, et ya da tavuk gibi yiyeceklerin pişirilme aşamasında son aşamaya gelindiğinde fırın fişini çekmek ya da kapatmak mantıklı bir hareket olacaktır. Bu sayede gereksiz kullanımın önüne geçmiş olursunuz. Prize takılı duran fırınlar az miktarda da olsa elektrik tüketimi yapmaktadır bu nedenle kullanılmadığı zamanlarda prizden çekilmesi gerekiyor.

buzdolabi-acmak.jpg

BUZDOLABI
Buzdolabı ve derin dondurucu gibi aletlerin arka tarafında bulunan toz filtrelerinin düzenli olarak temizlenmesi enerji tüketimini azaltmaktadır. Bu filtrelerde biriken toz ve kirler cihazın verimli çalışmasını engelleyen en önemli nedenlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra cihazların yerleştirildiği yerde önemli bir faktör olarak görülüyor. Sıcak ve nemli ortamlarda çalışan buzdolabı ve derin dondurucular daha fazla enerji tüketmektedir. Dolapların etrafında yeterli hava akışı olmaması da enerji tüketimini arttırıyor. Eski model cihazlar daha fazla enerji tüketirken yeni nesil cihazların Kullanılması tavsiye ediliyor. Enerji tasarrufu sağlayan cihazları kullanarak elektrik faturalarınızdaki maliyeti düşürebilirsiniz.

kucuk-ev-aletleri.jpg

KÜÇÜK EV EŞYALARI
Sürekli prize takılı bir şekilde bulunan küçük ev aletleri de gereksiz yere elektrik tüketmektedir. Bu nedenle bu araçların kullanılmadığı süreçlerde fişten çekilmesi hem güvenlik açısından hem de tasarruf açısından önemli bir yere sahiptir.

camasir-makinasi-kullanmak.jpg

ÇAMAŞIR VE KURUTMA MAKİNESİ
Çamaşır ve kurutma makinelerinin kapasiteye uygun bir şekilde kullanılması enerji tasarrufu sağlamaktadır. Yıkama ve kurutma programlarının gerektiği kadar çalıştırılması da elektrik tüketimini azaltır. Özellikle ısı veren kurutma makinelerinin gereğinden yüksek derecede çalıştırılmaması tasarruf sağlayacaktır. Çamaşır makinelerinde düşük sıcaklık seçeneğinde yıkama yapmak da enerji tasarrufunu sağlayan diğer bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

bulasik-makinasi.jpg

BULAŞIK MAKİNESİ

Evde ya da bulaşık makinesinde yıkama yaparken su kullanımını minimum düzeyde tutmak oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra bulaşık makinesine yerleştirilen malzemelerin de uygun şekilde yerleştirilmesi önemli bir yere sahiptir. Güzel yerleştirilen bulaşıklar enerji tüketimine azaltırken daha iyi bir yıkama performansı gösterir. Bulaşık makinelerini bekleme modunda kullanmamakta gereksiz enerji tüketiminin önüne geçiyor. Bu kapsamda kullanmadığımız durumlarda makinenin fişini prizden çekmek elektrik faturalarını da düşürecektir. Çamaşır ve kurutma makinelerinde olduğu gibi bulaşık makinalarında da enerji tasarrufu sağlamak için Eko modunda kullanmak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN