Hem 11 Eylül'den, hem Paris saldırılarından kurtuldu

Hem 11 Eylül'den, hem Paris saldırılarından kurtuldu

Paris'teki Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıdan bir Le Monde gazetesi muhabiri tarafından kurtarılan Matthew adlı bir Amerikan vatandaşının, 11 Eylül saldırısından da kurtulmayı başardığı ortaya çıktı.

Bir Amerikan vatandaşı, Paris'teki Bataclan konser salonuna düzenlenen ve 90 kişinin öldüğü saldırıdan Le Monde muhabiri tarafından kurtarıldı. Matthew adlı kişinin, 11 Eylül saldırısından da sağ kurtulmayı başardığı ortaya çıktı.

36 yaşındaki Matthew, Bataclan'daki saldırıda militanlar tarafından bacaklarından vuruldu. Ölü taklidi yapan Matthew, saldırganların şarjörleri bittikten sonra sürünerek güvenli bir noktaya kaçtı. Matthew, burada Le Monde muhabiri Daniel Psenny ve olay yerine bulunan bir kişi tarafından kurtarıldı.

15-11/23/5652c1bb0f254463d8d9829f.jpg
Le Monde muhabiri Daniel Pseny

Ölü taklidi yaptı

Olaydan sonra Le Monde'a konuşan Matthew, "Ölü numarası yapıyordum. Birinin beni kollarımdan tutup sürüklediğini hissettiğimde kafamı kaldırıp bakmadım bile. Sadece içimden 'Seni seviyorum meleğim' dedim" ifadelerini kullandı.

"Kurtarmazdım"

Güvenlik gerekçesiyle soyadı açıklanmayan Matthew'u kurtaran Pseny, olay sırasında kendi apartman dairesinden konserden kaçanları makeraya aldığını söyledi. Matthew'u kurtarmaya çalışırken kendisi de omzundan vurulan Pseny, "Bir insanın önümde ölmesine izin vermeyecek insan refleksine sahibim. Ama bunu sağlayan ortadaki koşullardı. Makinalı tüfek ateşi altında olsaydım, şüphesiz onu kurtarmaya çalışmazdım" diye konuştu.

11 Eylül'de İkiz Kuleler'in dibindeydi

Matthew, 11 Eylül 2001'de el-Kaide tarafından Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen kamikaze saldırıları esnasında İkiz Kuleler'in dibinde olduğunu belirtti. Bir iş görüşmesi için burada olduğunu ifade eden Matthew, Bataclan'da yaşadıklarını ise 11 Eylül'den "çok daha kötü" olarak niteledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN