Hong Kong'da Kovid-19 rekoru! En yüksek günlük vaka artışı kayda geçti

Hong Kong'da Kovid-19 rekoru! En yüksek günlük vaka artışı kayda geçti

Hong Kong'da Kovid-19 rekoru kırıldı, en yüksek günlük vaka artışı kayda geçti. Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, bölgede son 24 saatte 100'den fazla koronavirüs (corona virüs) vakasına rastlandığını açıkladı.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde koronavirüs (Kovid-19) salgını başladığından bu yana en yüksek günlük vaka artışı kaydedildi.

BİR GÜNDE 100'DEN FAZLA VAKA!

South China Morning Post'un haberine göre, Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, düzenlediği basın toplantısında, bölgede son 24 saatte 100'den fazla Kovid-19 vakasına rastlandığını açıkladı.

Lam, durumun 'gerçekten kritik olduğuna ve kontrol altına alındığına dair işaret bulunmadığına' vurgu yaparak zaruri olmayan memurların evden çalışacağını söyledi.

Kamuya açık kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirdiklerini ifade eden Lam, günlük 10 bin testin yapılacağının sözünü verdi.

'Worldometer' internet sitesine göre, Hong Kong'da son 24 saatte 108 yeni vakaya rastlandı, bölgede toplam vaka sayısı bin 886'ya çıktı.

NE OLMUŞTI?

Hong Kong'da son olarak bir aydan kısa süre açık kaldıktan sonra Disneyland'in yanı sıra geçen hafta barlar, spor salonları ve kulüpler kapatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN