Hükümet kesenin ağzını açtı! Başvurusu onaylananlar 15.000 TL yardım alacak: Geri ödeme şartı da yok!

Hükümet kesenin ağzını açtı! Başvurusu onaylananlar 15.000 TL yardım alacak: Geri ödeme şartı da yok!

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında devlet tarafından verilen maddi destekler yer alıyor. Peki 15 bin TL ödemeden kimler faydalanabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal destek ödemeleri insanlar tarafından merakla araştırılırken yeni bir haber daha geldi. Toplam 15 bin TL ödeme yapılacak! Peki şartlar ne olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOPLAM 15 BİN TL ÖDEME

İhtiyaç sahibi insanlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri genişlemeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan yeni duyuruya göre aylık 1.250 TL, senelik toplamda 15 bin TL ödeme yapılacak. Başvuruları onaylanan vatandaşlar ödemelerini bayram öncesinde alacak. Başvuru yapmak için 18 yaşını geçmek gerekiyor. 

15 Bin Tl Karşılıksız Ödemeler Başladı

Aile destek paketi olarak düzenlenen sosyal destek ödemelerine başvurular e-Devlet sistemi üzerinden online olarak ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek yapılabiliyor. Aile destek paketi içinde doğalgaz desteği, elektrik desteği, gıda desteği gibi birçok farklı alanda yardım da yer alıyor. Ödemeler geri ödemesiz ve karşılıksız olarak yapılıyor. 15 bin TL ödemelerden faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılıyorsa yanınızda kimliğiniz olması gerekiyor. Hane içinde bir kişinin ödeme için başvuru yapması yeterli oluyor. Başvurular yaklaşık bir hafta içinde sonuçlanıyor ve ödeme almaya hak kazananların ödemeleri PTT aracılığıyla ya da banka hesaplarına yatırılıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN