Ian McKellen, 50 yıl sonra yeniden 'Hamlet' olacak

Ian McKellen, 50 yıl sonra yeniden 'Hamlet' olacak

'Hamlet'te başrolde oynayan 81 yaşındaki İngiliz oyuncu Sir Ian McKellen, 50 yıl sonra eski rolüne geri dönüyor. Ünlü oyuncu önümüzdeki hafta provalara başlayacak.

Bu oyun, salgından dolayı mart ayında tüm tiyatroların kapatılmasının ardından provalara geri dönen ilk büyük oyun olacak.

Milliyet’in The New York Post’tan aktardığı habere göre, William Shakespeare’in kaleme aldığı “Hamlet”in yönetmenliğini Sean Mathias, yapımcılığını ise daha önce “Waiting For Godot” ve “No Man’s Land” yapımlarında McKellen ile çalışan Bill Kenwright yapacak. Oyun, Theatre Royal Windsor’da sahnelenmeye başlayacak.

'KENDİMİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM'

Ancak tiyatronun ne zaman açılacağı konusunda henüz bir bilgi yok. McKellen, “Bill Kenwright’ın ilham veren iyimserliği ve Sean Mathias’ın beni ‘Hamlet’i yeniden incelemeye davet etmesi sayesinde rolüme 50 yıl yeniden döndüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

Ian McKellen, 1970 yılında yönetmen Robert Chetwyn’ın sahneye koyduğu “Hamlet”te yine başrolde oynamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN