İBB Anne Kart başvurusu nasıl yapılır? Anne Kart nasıl alınır?

İBB Anne Kart başvurusu nasıl yapılır? Anne Kart nasıl alınır?

İBB'nin 0-4 yaş arası çocuk sahibi olan annelere ücretsiz ulaşım sağladığı ‘Anne Kart nasıl ve nereden alınır?’ soruları merak edilmekte… İBB adresinden başvuru yapmak isteyen Anne Kart için 10 lira ödeyerek, online başvuru sayfasından işlemlerini gerçekleştirmeli…

İBB 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım desteği veriyor. Ücretsiz ulaşım için Anne Kartınızın olması gerekiyor. Peki Metro, vapur, tren, metrobüs gibi taşıma araçlarına ücretsiz binmenizi sağlayan İBB Anne Kart başvurusu nasıl yapılır? Anne Kart nasıl alınır? İşte detaylar…

ÜCRETSİZ ULAŞIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

0-48 ay çocuğu olan anneler 24 Temmuz sonrasında Anne Kart adı verilen ücretsiz İstanbulkart alımları başladı. Anne Kart başvuruları internet üzerinden yapılabilecekler.

Ücretsiz ulaşım için kartlar, İstanbulkart başvuru noktalarından veya https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart adresinden online başvuru alınabilecek.

İBB ANNE KART NASIL ALINIR?

Anne kart başvurusu tamamlandıktan sonra anneler en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'nde Anne kartı'nı alabilecek.

İBB Belediye Meclisinin almış olduğu karar ile İstanbul'da yaşayan 0-4 yaş arası anneler İstanbul il sınırları içerisinde toplu taşımadan ücretsiz seyahat edebilecek.

Anne Kart ile şehir içi ulaşımında ücretsiz seyahat etmekle birlikte içerisinde bakiye yüklemeleri durumunda Beltur, BNB, Sosyal Tesisler, İspark, İsper, Migros A101, Hamideye Otomatları ve İtaksi sosyal alanlarında harcama veya ödeme yapabilecekler.

İBB ANNE KART BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ANNE KART BAŞVURUSU ONLİNE NASIL YAPILIR?

İBB aldığı karar ile İstanbul'da ücretsiz otobüs, metrobüs, tramvay, metro ve vapura ücretsiz ulaşım imkanından yararlanacak anneler, şimdi de çocuklu annelere toplu taşıma ücretsiz kartı nasıl ve nereden alınır tartışmaları gündeme geldi. 4 yaş altı çocuğu olan ve bebekli anneler ücretsiz ulaşım hakkından yararlanmak için İETT merkezlerinden kimlikleri ile başvuru yaparak anne kartlarını alabilecekler.

Başvurular online İBB web sayfası üzerinden de yapılabileceği gibi beyaz masadan da başvuru yapılabilecek. Çocuklu annelere ücretsiz akbil başvurusu için gerekli olan evraklar sadece son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf kendi kimlikleri ve bebeğin kimliği.

ANNE KART BAŞVURU ÜCRET, NE KADAR?

Online yapılan başvurularda o hafta içerisinde PTT kargo ile belirlediğiniz adrese gönderilecek. Beyaz masa merkezlerinden yaptığınız kart ise 5-10 dakika içinde size teslim edilmiş olacak. Başvuru sırasında 1 defalık olmak üzere 10 TL kart ücreti ödenecek, sonraki seyahatlerde 4 yaş ve altı çocuğu olan annelere ücretsiz olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN