İBB Başkanı İmamoğlu'na Kapalıçarşı'da 'ulaşıma zam' tepkisi

İBB Başkanı İmamoğlu'na Kapalıçarşı'da 'ulaşıma zam' tepkisi

Kapalıçarşı'yı gezen İBB Başkanı İmamoğlu'na, esnaftan ulaşım zammı tepkisi geldi. İmamoğlu, 'Yüzde 35 neden?' diye soran esnafa "Zam yapmak zorunda kaldık. Döviz artıyor, mazot artıyor, yakıt artıyor, doğal gaz artıyor. Bunlar bizim elimizde değil. Onlara da tepki göster senden istirhamım. Onlara da tepki göster” cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çarşamba mesaisine kentin sembol mekanlarından Kapalıçarşı’da başladı. İmamoğlu, tarihi çarşının Beyazıt Kapısı’ndan giriş yapmadan önce, İBB’nin gerçekleştirdiği meydan çalışmasında incelemelerde bulundu. Görevlilerden çalışmaların gece boyunca devam ettirildiği bilgisini alan İmamoğlu, bölgedeki esnafın da sorunlarını dinledi.

İmamoğlu’na Kapalıçarşı gezisinde İBB üst yönetimi de eşlik etti. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş ve ekibi ile kahvaltıda bir araya gelen İmamoğlu, daha sonra çarşı turuna çıktı.

ULAŞIM ZAMMI TEPKİSİ

İmamoğlu’nun Kapalıçarşı gezisine, bir vatandaşla yaşadığı “ulaşım zammı diyaloğu” damga vurdu. Ulaşıma yapılan yüzde 35’lik zammı protesto eden vatandaş, İmamoğlu’na, “3 yıldır yapılamayan zammı neden yaptınız?” diyerek bağırdı. Sese doğru yönelen İmamoğlu ile vatandaş arasında şu ilginç diyalog yaşandı:

İmamoğlu: Bağırmadan konuşalım.

Vatandaş: Yüzde 35 neden?

İmamoğlu: Zammı sordun, cevap verelim. Zam yapmak zorunda kaldık.

Vatandaş: Eyvallah, eyvallah. 3 lira yapın.

İmamoğlu: Biz keyif almıyoruz. Şimdi zam yapmasam, 1 sene sonra daha kötü durumda. Ulaşımla ilgili, hizmetle alakalı hem standart sorunu var hem başka problemler var. Bir başka konu; biz öğrenciye katkı sunduk. Öğrenciyi geldik…

Vatandaş: Doğru, doğru.

İmamoğlu: Öğrenciyi 85 liradan 50 liraya düşürdük.

Vatandaş: Doğru; yaptınız, haklısınız. Onda hemfikiriz.

İmamoğlu: Şimdi 3 senedir, 4 senedir 3 katrilyon 600 milyara (eski parayla) çıktı ulaşımı sübvansiyonumuz. Niye? Son 1 yılda yüzde 40’ın üstünde sadece yakıt zammı var. Ulaşımla ilgili bakım hizmetlerimiz yüzde 50’nin üzerinde arttı. Ben, hizmet vermek zorundayım.

Vatandaş: Seçimden önce ulaşımla ilgili dediniz ki; ‘Ulaşımı indireceğim’.

İmamoğlu: İndirdik. Bak, geçen sene Şubat’tan Mart’tan bahsediyorsun. 1 sene geçti aradan.

Vatandaş: “Her şey çok güzel olacak” demiştiniz, olmadı.

İmamoğlu: Olacak, olacak… Olmuyor! Niye olmuyor? Döviz artıyor, mazot artıyor, yakıt artıyor, doğal gaz artıyor. Bunlar bizim elimizde değil. Onlara da tepki göster senden istirhamım. Onlara da tepki göster…

Vatandaş: Başkanım, yüzde 35’i kabul etmiyoruz.

İkinci vatandaş: Başkanım, doğru yoldasınız; devam edin…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN