İBB tablet başvurusu nasıl yapılır? 40 bin ücretsiz tablet dağıtılacak!

İBB tablet başvurusu nasıl yapılır? 40 bin ücretsiz tablet dağıtılacak!

İBB ücretsiz tablet başvuru şartları, merak konusu oldu. Zira geçimini sağlamakta zorlanan pek çok aile, çocuklarının uzaktan eğitimi için tablete ihtiyaç duyuyor. İBB, sosinc.ibb.gov.tr web adresinden aldığı başvuruları değerlendirerek ihtiyaç sahiplerini belirledi ve 40 bin tablet dağıtımına başladı. İşte, İBB ücretsiz tablet başvuru sayfası...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirnekapı Sosyal Hizmetler Birimi'nde dağıtım için hazırlanan tabletlerin kolilerle araçlara yüklenmesine eşlik etti. Koronavirüs (kovid-19) salgınının, toplumun farklı kesimlerindeki yoksullaşma sürecini de hızlandırdığını belirten İmamoğlu, "Evlerine gidilecek ya da belli noktalara, tespit edilen aileler davet edilerek kandillerine emanet edilecek. Sosyal incelemesi net olarak yapılmış, tespit edilmiş ailelere gönderilecek" diye konuştu.

İBB ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretsiz tablet kampanyasından faydalanan aileler, ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilmiş kişilerden oluşuyor. Tablet başvurusunda bulunmak isteyen İstanbul'da ikamet eden aileler, İBB'nin sosinc.ibb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilir. Fakat şu an alımların kapalı olduğunu belirtelim.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet ekipleri ailede eğitim gören çocuk sayısına göre sosyal destek alan ailelerin adreslerine tabletlerini teslim edecek. Dağıtılan tabletlerden yarısı wi-fi üzerinden, yarısı da sim kart takılarak internete bağlanabilecek.

11022021-tblt-5.jpg

İBB BEDAVA TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN?

Dağıtımların mart sonu, nisan başı itibariyle bitirilmesinin planlandığını kaydeden İmamoğlu, "Gücümüz oldukça, vatandaşımız hangi konuda eksiklik hissediyorsa, özellikle yoksulluğun yoğun yaşandığı bu dönemde, bu sürecin devam edeceğini de ön gördüğümüz bir ortamda yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim" diyerek hayırsever vatandaşlardan bu kapsamda gelecek katkılara da kapıların açık olduğunu aktardı.

İBB ücretsiz tablet başvuru şartları neler, merak konusu oldu. Eğitim gören çocuk sayısı 3'e kadar olan ailelere 1, fazla olan ailelere ise 2 tablet dağıtılacağını söyleyen İmamoğlu, "Bu nedenle 1700 aileye, 2 tablet verilecek" dedi.

İBB TABLET BAŞVURU FORMU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (282)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
282 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN