İBB'nin tasarruf sağlayan musluk başlığı ücretsiz nasıl alınır?

İBB'nin tasarruf sağlayan musluk başlığı ücretsiz nasıl alınır?

İBB, su tasarrufu sağlanması için İstanbul'daki hanelere ücretsiz musluk başlıkları dağıtmaya başladı. Abone başına yıllık 350-400 ton su tasarrufu sağlanması planlanan musluk aparatları, İSKİ tarafından pilot bölge seçilen Beşiktaş ve Sarıyer'de dağıtılmaya başlandı. İşte detaylar...

Yağışsız geçen kış mevsiminde barajlardaki su miktarının kritik seviyelere inmesiyle birlikte vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aylık 30 metreküpün üzerinde su kullanan abonelere ücretsiz musluk başlığı verme kararı aldı.

MUSLUK BAŞLIĞI NASIL TAKILIR, KULLANILIR?

İBB ÜCRETSİZ MUSLUK APARATI NASIL ALINIR?

16 milyon nüfuslu İstanbul'a su sağlayan barajlardaki suyun azalması nedeniyle İBB harekete geçti. İSKİ aracılığıyla, pilot bölge seçilen Beşiktaş ve Sarıyer'de aylık 30 metreküpün üzerinde su tüketen hanelere, tasarruf sağlayan musluk aparatı dağıtmaya başladı. Dağıtımın ilerleyen haftalarda 39 ilçeye yayılması planlanıyor. Ücretsiz verilen her poşette, 2 adet musluk başlığı bulunuyor. 

MUSLUK BAŞLIĞI NE KADAR TASARRUF SAĞLIYOR?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İSKİ su tasarrufu için musluk aparatları dağıtımına başladı. Yıllık 350-400 ton su tasarrufu sağlayacak bu başlıkları mutlaka kullanalım. Kurak bir yıl yaşıyoruz ve su tüketimimize çok özen göstermek zorundayız" dedi.

İmamoğlu'nun paylaştığı videoda konuşan İSKİ Beşiktaş Şube Müdürü Cihan Danışmaz, aparatın takıldığı her musluktan 350-400 ton civarında su tasarrufu sağlamayı planladıklarını ifade etti.

2021-01-06-220127-horz.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN