İbrahim Turhan'dan başkanlık sistemi eleştirisi: Kaybedilen parayla her çalışana fazladan bir asgari ücret ödenebilirdi

İbrahim Turhan'dan başkanlık sistemi eleştirisi: Kaybedilen parayla her çalışana fazladan bir asgari ücret ödenebilirdi

Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Ekonomist İbrahim Turhan, Türkiye’nin azalan gayri safi yurt içi hasılasına dikkat çekerek, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinden bu yana kaybedilen parayla her çalışana her ay fazladan bir asgari ücret ödenebilirdi' değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Bankası ve TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin gayri safi yurt içi hasılasının küresel üretim içindeki payı, (GSYİH) 2013’ten bu yana sürekli azalma gösteriyor. 2013’te yüzde 1,23 olan bu oran, 2019’da yüzde 0,86’ya kadar geriledi.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinden bu yana yaşanan sert düşüş dikkat çekerken, Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Ekonomist İbrahim Turhan, çarpıcı bir yorumda bulundu.

'HER AY FAZLADAN BİR ASGARİ ÜCRET ÖDENEBİLİRDİ'

İbrahim Turhan, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomi yönetimi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiği dönemdeki performansı koruyabilmiş bile olsaydı bu yıl GSYİH 875 milyar dolar olacaktı. Bütün çalışanlara her ay ilave bir asgari ücret veya 15-65 yaş arası her vatandaşa aylık bin TL daha fazla gelir sağlanabilirdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN