Iğdır'da tüm kamu kurumlarına girişte HES kodu zorunlu oldu

Iğdır'da tüm kamu kurumlarına girişte HES kodu zorunlu oldu

Iğdır’da, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bugünden itibaren bir kamu kurum ve kuruluşunda işi olanlar ’HES kodu' olmadan içeriye giremeyecek.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği, Iğdır’da koronavirüs vaka sayılarında artış gözlenmesi sonucunda tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tesislerine girmek için HES kodu zorunluluğu getirildi. Karar gereği, polis ekipleri vatandaşlara HES kodunun olup olmadığını soracak.

Iğdır Valiliği tarafından yapılan ve HES kodu uygulamasının zorunlu olduğu belirtilen açıklamada, "22 Eylül 2020’den itibaren ilimizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişte ’HES’ kodu istenilecektir. HES kodu olmayan vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına girişleri sağlanamayacaktır." ifadelerine yer verildi.

HES KODU NASIL ALINACAK?

HES kodu olmayan vatandaşlar telefon aracılığıyla bu kodu alabilecekler. HES kodu almak isteyenler, ’HES’ yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ile paylaşım süresi gün sayısı olarak yazılarak 2023’e SMS gönderebilir ve HES kodunu alabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN