İlber Ortaylı'dan Atatürk paylaşımı: Savunmayı tarih bilenler yapacaktır

İlber Ortaylı'dan Atatürk paylaşımı: Savunmayı tarih bilenler yapacaktır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'ın Ayasofya'nın açılışındaki 'lanet' sözlerine bir tepki de ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi. Instagram hesabından Atatürk'ün fotoğrafını paylaşan Ortaylı 'Kimsenin şüphesi olmasın; hukukunu müdafaa edemeyecek tarihi büyüklerimizin savunmasını tarihçiler ve tarih bilenler yapacaktır' dedi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, 86 yıl sonra ilk hutbeyi kılıçla okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 'Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar' sözlerine tepkiler bir tepki de ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi.

Instagram hesabından Atatürk'ün fotoğrafını paylaşan Prof. Dr. Ortaylı "Kimsenin şüphesi olmasın; hukukunu müdafaa edemeyecek tarihi büyüklerimizin savunmasını tarihçiler ve tarih bilenler yapacaktır" mesajını yazdı.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş "Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözlerine tepkiler üzerine açıklık getirmişti.

Erbaş, şunları kaydetmişti: Ayasofya hutbemde temas ettiğim 'Vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakıfın şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar' ifadesiyle ilgili şu açıklamayı yapabilirim: Genel olarak vakfiyelerin sonu, vakıfın bedduasıyla biter.

Bu vakfımı kimler amacı dışında kullanırsa Allah'ın, meleklerin, peygamberlerin, tüm Müslümanların laneti onların üzerine olsun' şeklinde. Ben de hutbede buna atıfta bulundum. Sadece Ayasofya'yı değil tüm vakıf mallarını kastettim. Geçmişi değil, bundan sonrasını kastettim. 'Uğramıştır' demedim, 'Çiğnerse lanete uğrar' dedim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN