İlhami Işık'tan Özlem Zengin'e 'çıplak arama' tepkisi

İlhami Işık'tan Özlem Zengin'e 'çıplak arama' tepkisi

1980 darbesinde işkence gören İlhami Işık, AK Partili Zengin’in ‘ahlaklı kadın bir sene beklemez’ diyerek çıplak arama iddialarını yalanlamasına tepki gösterdi. Işık, “Ben bir erkeğim. O iğrenç olayı ancak 38 yıl sonra söyleyebildim ve yazabildim” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 'çıplak arama' iddialarıyla ilgili tepki çeken bir açıklamaya imza attı. İddiaları ‘kurgu’ olarak nitelendiren Zengin, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi” dedi.  

1980 darbesinde işkence gören ve Zengin’in bu sözlerine tepki gösteren İlhami Işık, "Ben bir erkeğim. Bana 1980 yılında Siirt tugayında gözaltında tutulurken copla tecavüz etmek isteyen o iğrenç olayı ancak 38 yıl sonra söyleyebildim ve yazabildim” ifadelerini kullandı.

"İŞKENCECİMİ SESİNDEN TANIDIM"

İlhami Işık 'İşkencecimi sesinden tanıdım' başlıklı yazısında yaşadıklarını yıllar sonra şu ifadelerle anlatmıştı: 

... Beni altı olmayan bir sandalyeye bağladı.

Ve elindeki copla hem vuruyor hem de copu vücudumda gezdiriyordu.

Kanın aktığını vücuduma değen sıcaklıktan anlıyordum...

Neredeyse tüm kemiklerimi kıracak gibi hayvanca vuruyordu!

Hiçbir şey de sormuyordu...

Sadece küfür ediyor ve vuruyordu!

Aslında soracak bir şeyi de yoktu,

Ben daha yeni yirmi yaşına giriyordum...

Ve herhangi bir suç da işlememiştim!

....

 

 

ÖZLEM ZENGİN NE DEMİŞTİ?  

AK Partili Özlem Zengin, çıplak arama iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, yurt dışına kaçmış FETÖ'lerin kendisini Twitter'dan etiketleyerek haber paylaştığını belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:  

Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım.  

O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN