İlker Baş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Nitelikli dolandırıcılıkla suçlanıyor!

İlker Baş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Nitelikli dolandırıcılıkla suçlanıyor!

Kripto para platformu Vebitcoin'in sahibi İlker Baş, finansal darboğaz nedeniyle şirketini kapatınca on binlerce mağdur şikayette bulundu. İkinci Thodex skandalı olarak adlandırılan Vebitcoin'in kapanmasının ardında MASAK, şirketin hesaplarına bloke koydu. İşte, İlker Baş biyografisi...

Kripto para alım satımı yapılan Vebitcoin faaliyetlerine ara vermesinin ardından şirketin sahibi İlker Baş'ın tutuklandığı öğrenildi. 2 yıl önce Karadağ'dan vatandaşlık aldığı tespit edilen 'Baron' lakabıyla tanınan girişimcinin aslında iddia bayisi işlettiği ortaya çıktı. 2017 yılında kurulan Vebitcoin'in kısa sürede adresini çok sık değiştirdiği tespit edildi.

650x344-son-dakika-vebitcoinin-ceosu-ilker-bas-gozaltina-alindi-1619227179882.jpeg

İLKER BAŞ'IN HAYAT HİKAYESİ

2017 yılında Vebitcoin Teknoloji Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. adlı kripto para alım-satım platformunu Muğla'nın Menteşe ilçesinde faaliyete geçirdi.

Şirketin ilk adresi, "Muslihittin Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 29A Menteşe, Muğla" olarak görünürken, sonrasında "Emirbeyazıt Mahallesi Avcılar Sokak No: 5/7 Menteşe, Muğla" adresine, daha sonra ise "Emirbeyazıt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi A Blok No: 10/2 Menteşe, Muğla" olarak değişti görülüyor. İlker Baş'ın şirketi merkezini 4 yıl içerisinde bu kadar sık değiştirmesi şüphe uyandırdı.

Şirketin ilk kuruluşunda İlker Baş 50 bin lira sermaye beyan etse de bunun sadece 12 bin 500 lirasını şirketin kasasına koydu. Kalan tutarı ise 24 ay içinde şirketin kasasına koymayı taahhüt etti. 2020 yılında şirket sermaye artırımı kararı alıyor ve 50 bin lira olan sermaye 1 milyon liraya çıkarıldı. Ancak ödenmiş olan 50 milyon sermayenin geri kalan 950 bin lirası 24 ay içinde ödenecek diye taahhüt edildi.

Evli ve iki çocuk babası olan İlker Baş'ın yaşı ve memleketine dair bilgi bulunmazken, 36-37 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor.

İLKER BAŞ TUTUKLANDI

Muğla'nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde oturan Vebitcoin'in Ceo'su İlker Baş, önceki gece villasına 2 kişinin duvardan atlayarak girmek istediğini belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbarın ardından olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli jandarmadaki ifadelerinde, "Vebitcoin'e para yatırdık. Yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine İlker Baş ile konuşmaya geldik. Kendisine zarar vermedik" dediği öğrenildi. Konut dokunulmazlığını ihlal suçundan işlem yapılan şüpheliler serbest bırakıldı.

Bu arada Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin'in Türkiye'deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etti. Villasına 2 kişinin girmeye çalışmasının ardından eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Menteşe ilçe merkezindeki evine taşınan İlker Baş, 24 Nisan 2021 günü akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 26 Nisan 2021 günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ezrvtl3xoayqhcl-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN