İmamoğlu: Ortak akılla iş yönetmeye bayılıyorum

İmamoğlu: Ortak akılla iş yönetmeye bayılıyorum

İBB Başkanı İmamoğlu, “İstanbul’u, iki dudak arasında yönetme anlayışının son bulması” gerektiğini belirterek, “Ortak akılla iş yönetmeye bayılıyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’u, iki dudak arasında yönetme anlayışının son bulması” gerektiğini belirterek, “Yaşanabilir bir İstanbul’u, ortak akılla var edeceğini bilen bir belediye başkanıyım. Ortak akılla iş yönetmeye bayılıyorum. Bundan da vazgeçmeyeceğim. Ortak akıldan uzak kalan, bilimden ve akıldan kalan insanlarla da sonsuz mücadele edeceğime nasıl kararlı olduğumu göreceksiniz” dedi.

İmamoğlu, kentin sembol alanlarının çehresini değiştirecek proje yarışmalarında jüri üyeliği yapacak uzmanlarla, Başkanlık Konutu iken İstanbul Planlama Ajansı’na dönüştürülen Florya Yerleşkesi’nde bir araya geldi.

“İKİ DUDAK ARASINDA YÖNETİLMEZ”

Toplantıda yaptığı konuşmada “İstanbul gibi büyük bir kenti, iki dudak arasında yönetme anlayışının son bulması lazım” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ama bunun bir tarifle ya da bir dönemle kalmaması şart. Sistemi iyi bir mekanizmaya oturtmak, kamuoyu ile beraber bunu olgunlaştırmak ve herkesin sahiplendiği bir yapıya dönüştürmek istiyoruz. Sadece sandık ve seçim, demokrasi için yeterli değil. İnsanın bazen sağlığından dolayı ya da küçücük bir psikolojik depresyonundan dolayı da değişime uğrayabiliyor. Böyle mühim meseleler tek bir bedene, tek bir ruha emanet edilecek, teslim edilecek meseleler değil.”

İmamoğlu, kentin son yıllarda sıkıntılı hale geldiğine dikkat çekerek şöyle devam etti;

KOLAY KARARLAR: Çünkü, çok kolay kararlar alınabiliyor. Bazen 150- 200 metrekarelik bir parsel için bile Ankara’dan karar çıkabiliyor. Bazen de 360 milyon metrekarelik bir alan, tüm planlamasıyla, hiçbir katılımcılık içine katılmaksızın, bana göre bir ‘emlak projesi’ olarak insanların önüne bir plan diye konulabiliyor. Bir yandan böyle bir tehditle karşı karşıyayken, bir yandan da böyle bir standardı ortaya koymaya çalışıyoruz. Felsefemiz var: Gerçekten; yeşil, adil ve yaratıcı bir kent olsun bu şehir. Bir şehrin geleceğinin tasarlanması, planlanması, hayata geçirilmesi çok önemli. 2050’yi hedef koymak adına, burada bir ‘Vizyon 2050 Ofisi’nin çalışmalarını geliştiriyoruz. Konuştuğumuz hiçbir şey havada kalmıyor. Karşılığını verecek insanlar da var. Sadece mekanizmalar eksik kalmış.”

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK: Modern ve akıllı uygulamalarıyla güçlü bir şehir olsun istiyoruz ama bu kadar hızlı erişilebilen bir toplumu, aynı zamanda demokratik, etkin bir kitle olarak da kullanmak istiyoruz. Bazı yanlış kararlara demokratik tepkileri gösterme konusunda da böyle bir süreç tanımlamak istiyoruz. Tüm bunların adına, ‘yeni nesil belediyecilik’ diyorum. Toplumun içine karıştıkça, toplumla beraber vakit geçirdikçe, düşünce üretip, bunu hayata geçirdikçe gördüm ki; benim yanlış yapma riskim, çok minimuma düşüyor. Yani bundan hem toplum kazanıyor hem o bölge kazanıyor hem de bu görevi yapan bir insan olarak, iyi bir işe imza atacaksam, ben kazanıyorum. ‘E bundan niye vazgeçelim ki’ dedik. Beni eğiten aslında, bu anlamda, bu görevimde; deneyimlerim. Bu alanda da çok şey öğreneceğimi şimdiden görüyorum” şeklinde konuştu.

SONSUZ MÜCADELE: Gelin burada, bu işin katılımcılığını artıralım, büyütelim ve uygulayalım. Siz de bizi zorlayın. Uygulanacak işler üretelim. Dünyaya da Türkiye’nin birçok noktasına da ‘İşte böyle başladı, bitirdik, böyle de güzel oldu’ diye hissettirelim. Ortak akılla iş yönetmeye bayılıyorum. Masayı ne kadar genişletirsek, bu yeni dönemde, 21’nci yüzyılda… Ki masayı genişletmenin, geniş tutmanın çok pratik metotları da var. Pandemi de bize öğretti bunu. O bakımdan ben, yaşanabilir bir İstanbul’u, ortak akılla var edeceğini bilen bir belediye başkanıyım. Bundan da vazgeçmeyeceğim. Ortak akıldan uzak kalan, bilimden ve akıldan kalan insanlarla da sonsuz mücadele edeceğime nasıl kararlı olduğumu göreceksiniz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN