INTERPOL'ün yeni başkanı belli oluyor

INTERPOL'ün yeni başkanı belli oluyor

Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (INTERPOL) yeni başkanı, yarın başlayacak genel kuruldaki seçimle belli olacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "87. Interpol Genel Kurulu Toplantısı", 18-21 Kasım tarihlerinde Dubai'de gerçekleştirilecek.

Türkiye'yi toplantıda, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başkanlığında, aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığından yetkililerin bulunduğu heyet temsil edecek.

Toplantının ana gündem maddesi, INTERPOL başkanlık seçimi olacak.

Ülkesinde gözaltına alınınca istifa eden Çinli eski INTERPOL Başkanı Hongwei Meng'den boşalan başkanlık koltuğu için Güney Kore, Rusya ve Güney Afrika adayları yarışacak.

Toplantıda ayrıca Kosova, Vanuatu ve Kiribati'nin INTERPOL'e üyelik başvuruları oylanacak.

Bu ülkelerin de katılması halinde 195 üye sayısına ulaşacak INTERPOL, en büyük uluslararası örgüt olacak.

Türk heyeti, Genel Kurul'a katılacak ülkelere Türkiye'nin, terör örgütleri FETÖ, PKK ve DEAŞ'a karşı yürüttüğü mücadele ile göçmen kaçakçılığını önlemeye yönelik çalışmalarını detaylı olarak anlatacak.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN