Irak'ta yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak'ta yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak'ta koronavirüs (corona virüs) vaka sayısındaki artış nedeniyle yeniden 1 hafta sürecek sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yurt dışından Irak vatandaşlarının getirilmesi için planlanan uçuşlar da durduruldu.

Irak'ta yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Irak hükümetine bağlı kurulan kriz masası üyesi Ömer Vaili, Başbakan Mustafa el-Kazımi başkanlığında toplanan ilgili komitenin, ülke genelinde yarından itibaren 7 gün sürecek sokağa çıkma yasağı kararı aldığını belirtti.

UÇUŞLAR DA DURDURULDU

Vaili, yurt dışından ülkeye Irak vatandaşlarının getirilmesi için planlanan uçuşların da 1 haftalığına durdurulduğunu aktardı.

NE OLMUŞTU?

Irak'ta bayram öncesi 17.00-05.00 saatlerinde, bayram haftası boyunca ise tam sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Irak'ta son günlerde özellikle başkent Bağdat'ta Kovid-19 vaka sayısında artış yaşanmıştı. Ülkede şu ana kadar 5 bin 873 kişi hastalığa yakalandı, 185 kişi hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN