İran'da korkutan açıklama: Hastanelerde yer kalmadı

İran'da korkutan açıklama: Hastanelerde yer kalmadı

İranlı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesud Merdani, koronavirüs nedeniyle hastanelerde yer almadığını açıkladı: Hastanelerde hasta kabul edecek yer kalmadı. Bu nedenle hastane yerleşkelerinde nefes darlığı çeken ve ayakta tedavi gören Kovid-19 hastaları için servisler açıldı.

İran'daki Kovid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesud Merdani, ülkesi ile ilgili korkutan gerçeği duyurdu.  

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na konuşan Merdani "Hastanelerde hasta kabul edecek yer kalmadı. Bu nedenle hastane yerleşkelerinde nefes darlığı çeken ve ayakta tedavi gören Kovid-19 hastaları için servisler açıldı" dedi.

"BÖYLE GİDERSE ÖLÜ SAYISI ARTACAK"

Merdani, gelinen noktayı 'kriz üstü' şeklinde değerlendirerek, günde 100-150 civarında yatış verilmesi gereken hastayı, ayakta tedavi edip evlerine göndermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Mevcut durumun savaş haliyle kıyaslanması gerektiğini vurgulayan Merdani, kısıtlamaya gidilmemesi durumunda vaka ve ölü sayılarının her geçen gün daha da artacağını kaydetti.

İRAN'DA SON DURUM NE?

İran Sağlık Bakanlığı'ndan da yapılan açıklamaya göre, son bir günde Kovid-19 nedeniyle 398 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 67 bin 130'a, vaka sayısı da 2 milyon 261 bin 435'e çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN