Aşı-varyant savaşında son durum: Kaybediyoruz

Aşı-varyant savaşında son durum: Kaybediyoruz

ABD'deki vaka sayısını geçen Kanada'nın Ontorio şehri bölge başkanı Doug Ford, aşı ve varyantlar arasındaki savaşa ilişkin olarak "Kaybediyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında Kanada'nın en büyük eyaleti Ontorio ilk kez geçen hafta nüfusa oranla ABD'yi geçti. 

"SAVAŞI KAYBEDİYORUZ"

Ontario’da koronavirüs (Kovid-19) vaka oranı en yüksek seviyeye ulaşması sonrası açıklamalarda bulunan bölge başkanı Doug Ford “Aşılar ve varyantlar arasındaki savaşı kaybediyoruz. Kararlı olursak, bunu tersine çevirebiliriz” dedi.


KISITLAMALARA UYMAYANLARA 600 DOLAR CEZA


Ülkede koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler kapsamında, Ontario Polisi artık sürücüleri ve yayaları durdurarak dışarıda olma sebeplerini ve adreslerini sorabilecek. Bu kapsamda kısıtlamalara uymayan kişilere 600 dolar (4 bin 843 TL) para cezası uygulanacak.


VAKA ORANI HAZİRAN SONUNA KADAR YÜZDE 600 ARTABİLİR


Ülkenin en büyük eyaletindeki Ontario’da koronavirüs (Kovid-19) vaka oranı en yüksek seviyesine ulaştı. Uzmanlar, önlem alınmaması halinde bölgede koronavirüs vaka oranının Haziran ayına kadar yüzde 600 artacağını belirtmişti. Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde geçen hafta 23 bin 313 olan Kovid-19 ölümleri, 278 artarak 23 bin 591'e çıktı. Ülkede bugüne kadar toplam 9 milyon 775 bin 267 kişiye ilk doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Ülke genelinde tam aşılama uygulanan kişi sayısının ise 880 bin 60 olduğu ifade edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN