İsrail, sokakta maske zorunluluğunu kaldırdı

İsrail, sokakta maske zorunluluğunu kaldırdı

İsrail, nüfusunun yarısından fazlasını aşılamasıyla birlikte sokakta maske takma zorunluluğunu kaldırdı. Eğitimde de bugün itibariyle tamamen normale dönüldü.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovis-19) karşı geliştirilen aşılar birçok ülkeye kısıtlı da olsa ulaştı. Aşılama çalışmaları devam ederken İsrail, yeni bir maske kararı aldı. Karara göre  nüfusunun yaklaşık yüzde 54'üne iki doz aşı yapan İsrail'de artık sokakta maske takmak zorunlu değil. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre kapalı alanlarda maske zorunluluğu devam ediyor.

Duvar'da yer alan habere göre; İsrail'de 9.3 milyonluk nüfusun yarısından fazlasına iki doz Pfizer/BioNTech aşısı yapıldı ve  günlük yeni vaka oranlarında çok açık bir düşüş yaşandı. Bunun yanında bugün itibariyle orta okullar da açılarak eğitimde normale dönüş tamamlandı. Daha önce aşamalı normalleşmeyle birlikte yuvalar, ilk okullar ve liseler açılmıştı.

Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, okullarda kişisel hijyene dikkat edilmesi, sınıfların havalandırılması ve dersler ile teneffüslerde azami sosyal mesafeye uyulması gibi kuralların sürdüğü vurgulandı.

5.2 MİLYON FİLİSTİNLİ AŞIYA ULAŞAMIYOR

Dünyanın en hızlı aşılama kampanyalarından birini yürüten ülkede, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Filistinli nüfusu da İsrail tarafından 'İsrail nüfusu' olarak sayıldığı için aşılanıyor.

Ancak işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze'de yaşayan 5.2 milyon Filistinli aşılara erişimde sıkıntı yaşıyor. Batı Şeria ve Gazze'ye İsrail, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin tarafından sınırlı sayıda aşı ulaştırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN