İran'da koronavirüs nedeniyle cuma namazı iptal edildi

İran'da koronavirüs nedeniyle cuma namazı iptal edildi

İran'daki ölümcül koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle 31 eyaletin 23'ünde cuma namazlarının iptal edildiği duyuruldu.

Çin'den sonra koronavirüs vakasının en çok görüldüğü ülke olan İran'da salgına karşı radikal bir karar alındı. Devlet televizyonundan yapılan duyuruda 23 eyalette cuma namazının kılınmayacağı bildirildi.

İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Koronayla Mücadele Merkezinin uyarıları üzerine vatandaşların sağlığını korumak amacıyla bu kararın alındığı belirtildi.

31 EYALETİN 23'ÜNDE CUMA NAMAZI KILINMAYACAK

Konseyin açıklamasına göre, yarın cuma namazı kılınmayacak 23 eyalet şunlar:

Tahran, Kum, Gilan, Rezevi Horasanı, Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan, Hemedan, İsfahan, Mazenderan, Erdebil, Elburz, Huzistan, Simnan, Sistan-Beluçistan, Fars, Kazvin, Kürdistan, Kirmanşah, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Gülistan, Loristan, Hürmüzgan ve Yezd.

İran'da toplam 31 eyalet bulunuyor.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, bugün yaptığı açıklamada, ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle can kaybının 26'ya, vaka sayısının da 245'e yükseldiğini aktarmıştı.

'SEYAHAT ETMEYİN' UYARISI

İran ayrıca Çinlilerin ülkeye girişini de yasakladığını duyurdu.

Reuters'ta yer alan habere göre, İran Sağlık Bakanı Cihanpur da vatandaşlara ülke içinde zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

YÖNETİM KADEMESİNE KORONAVİRÜS DARBESİ

İran'da 2 gün önce İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, bugün de İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un koronavirüse yakalanmıştı. Bugün de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume Ebtekar'ın koronavirüse yakalandığı, Eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi'nin de yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

İRAN'DA ÖLENLERİN SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Öte yandan İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 26’ya, vaka sayısı ise 245'e yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, koronavirüse ilişkin son bilgileri paylaşarak, "Son 24 saat içerisinde 106 yeni korona virüs vakası tespit edilmiş ve bunlardan 7 tanesi virüs sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Böylelikle toplam ölü sayısı 26, toplam onaylanmış vaka sayısı ise 245'e ulaşmıştır" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN