İran'ın eski Vatikan Büyükelçisi koronavirüsten hayatını kaybetti

İran'ın eski Vatikan Büyükelçisi koronavirüsten hayatını kaybetti

İran'da koronavirüs teşhisi konulan eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi'nin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

İran'ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi (81), koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'de yer alan habere göre, Hüsrevşahi, dün koronavirüs şüphesiyle başkent Tahran'daki Mesih Danişver Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Hüsrevşahi, 81 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

HUMEYNİ'NİN TEMSİLCİ

Tebriz'de 1939 yılında doğan Hüsrevşahi, 1979'daki devrim sonrasında İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı'nda iki yıl boyunca Devrim lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin temsilciliğini yapmıştı.

Hüsrevşahi, bir dönem İran'ın Kahire Temsilciliği'nin Başkanı ve İran'ın Vatikan Büyükelçisi görevinde de bulunmuştu.

YÖNETİM KADEMESİNDE KORONAVİRÜS DARBESİ

İran'da 2 gün önce İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, bugün de İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un koronavirüse yakalanmıştı. Bugün de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'ın koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

İRAN'DA ÖLENLERİN SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Öte yandan İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 26’ya, vaka sayısı ise 245'e yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, koronavirüse ilişkin son bilgileri paylaşarak, "Son 24 saat içerisinde 106 yeni korona virüs vakası tespit edilmiş ve bunlardan 7 tanesi virüs sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Böylelikle toplam ölü sayısı 26, toplam onaylanmış vaka sayısı ise 245'e ulaşmıştır" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN