İskeçe'de durdurulan donduruculu TIR'dan 41 mülteci çıktı

İskeçe'de durdurulan donduruculu TIR'dan 41 mülteci çıktı

Yunanistan'ın İskeçe kentinde bir donduruculu TIR'da 41 mülteci bulundu. TIR'ın soğutma sisteminin bozuk olduğu belirtilirken, mültecilerin nefes alma güçlüğü çektiği ve 7'sinin de hastaneye kaldırıldı belirtildi.

Yunanistan'ın İskeçe kentinde bir TIR'ın donduruculu kasasında 41 mülteci bulundu. İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine göre, Polis Sözcüsü Theodoros Hronopulos bir otoyolda durdurulan kamyonun 40 yaşındaki Gürcistan vatandaşı sürücüsünün gözaltına alındığını söyledi.

Sözcü Hronopulos "Soruşturmamız sürüyor ama kamyonun Türkiye'den geldiğine inanıyoruz. Kamyon Selanik'e gidiyordu. Ama mültecilerin hangi ülkeye gitmeye çalıştıklarını bilmiyoruz" dedi.

Hronopulos TIR'ın üzerinde hiçbir yazı ya da logo olmadığı için şüphe çektiğini, Yunanistan üzerinden diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin Yunan adalarına gitmek yerine kara yoluna yönelmeye başladıklarını söyledi.

İngiltere'nin Essex bölgesinde geçen ay 39 Vietnamlı mülteci Belçika'dan gelen ve soğutma sistemi açık olan bir TIR'ın kasasında donarak ölmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN