İstanbul Havalimanı'nda dolandırıcılık yapan 6 kişi tutuklandı

İstanbul Havalimanı'nda dolandırıcılık yapan 6 kişi tutuklandı

İstanbul Havalimanı'nda "tırnakçılık" yöntemiyle hırsızlık yaptıkları iddia edilen 6 kişi tutuklandı.

İstanbul Havalimanı'nda düşük fiyattan döviz bozarak irtikap suçu işledikleri ve "tırnakçılık" yoluyla nitelikli hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.  

Alınan bilgiye göre,  Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca İstanbul Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğünde çalışan memurların irtikap ve "tırnakçılık" yoluyla nitelikli hırsızlık yaptıkları iddiası üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 7 şüphelinin işlemleri tamamlandı.  

Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

NE YAŞANDI?

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar geliş-gidiş katı transit bölgede bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı İstanbul Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğüne bağlı veznede çalışan memurlarla ilgili çalışma başlatmıştı.  

Yapılan araştırmada, yurt dışından gelen ve yurt dışına çıkacak yabancıların vize ihlal cezalarını dolar ve avro olarak ödeme yapmak istemeleri üzerine burada çalışan bazı kişilerin, yetkileri olmamasına rağmen dövizleri merkez bankasının kur fiyatından daha düşük kurdan bozarak irtikap suçu işledikleri belirlenmişti.   

Şüphelilerin TL olarak yapılan ödemelerde de "tırnakçılık" yöntemiyle hırsızlık yaparak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmişti. Bunun üzerine 7 şüpheli, 3 Mart'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN