İstanbul'da yaşayan çocuklara müjde! Belediye duyurdu: Ücretsiz olacak

İstanbul'da yaşayan çocuklara müjde! Belediye duyurdu: Ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda her yıl yapılan Çocuk Şenliği'ni deprem nedeniyle gerçekleştiremeyecek. Bunun yerine çocuklar için ücretsiz tiyatro gösterimleri düzenlenecek. Ayrıntılar haberimizde...

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 7 çocuk oyununu ücretsiz olarak izleyicilerle buluşturacak. "Rüya", "Bir Gün Ayakkabımın Teki", "Bir Gece Masalı", "Bekçi ile Postacı", "Fındıkkıran", "Elma Kurdu Kırtık" ve "Benim Küçük Yıldızım" adlı oyunlar sahnelenecek. Ancak Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle her yıl düzenlenen şenlik etkinlikleri bu yıl gerçekleştirilmeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İstanbul Gönüllüleri ile işbirliği yaparak eğitim alanında özgün atölye ve kurslar düzenleyeceğini duyurdu. Bu işbirliğiyle birlikte İstanbul Gönüllüleri, toplumda farkındalık yaratacak ve eğitim hayatına katkı sağlayacak projelerin gerçekleştirilmesine destek verecek.

Ayrıca, İstanbul Gönüllüleri tarafından ihtiyaçlarıyla ilgilenilen depremzede çocuklar da Şehir Tiyatroları'nda misafir edilecek. Bu kapsamda, çocukların psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek ve onların yaralarının sarılmasına katkı sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, eğitim ve kültür alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumda pozitif bir etki yaratmayı hedefliyor. İstanbul Gönüllüleri ise gönüllü çalışmalarıyla toplumda farkındalık yaratmayı, ihtiyaç sahiplerine destek olmayı ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor. İşbirliğiyle birlikte, toplumun ihtiyaçlarına yönelik projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Ücretsiz olarak sahnelenecek oyunların davetiyeleri, 17 Nisan'dan itibaren gişelerden, "sehirtiyatrolari.ibb.istanbul" adresinden ve Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından temin edilebilecek.

İBB Şehir Tiyatroları'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 7 çocuk oyununu ücretsiz olarak izleyicilerle buluşturması, çocukların sanata erişimlerini kolaylaştırarak kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlayabilir. Bu tür etkinliklerin çocukların sanatsal ve kültürel gelişimleri yanı sıra toplumsal dayanışma ve paylaşma duygularını da güçlendirdiği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN