İtalya'da antikorlu bebekler dünyaya geldi

İtalya'da antikorlu bebekler dünyaya geldi

İtalya'da hamileyken Kovid-19 aşısı olan iki kadının bebekleri antikor geliştirmiş olarak dünyaya geldi. Böylece İki kız bebek, 'İtalya'da doğumda kanında antikor bulunan ilk bebekler' olarak adlandırıldı.

İtalya'nın Padova şehrinde anne adayı olan doktor Valeria Bernardi ve Anna Parolo, hamileliklerinin 6. ayından sonra aşı yaptırdı. Biri 9 Mart'ta, diğeri 16 Mart'ta doğan bebeklere yapılan kan testlerinin sonucunda bebeklerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) e karşı antikor geliştirdikleri tespit edildi.

İKİ DOZ AŞI OLDU

Dünyada aşı çalışmalarının hız kazanmasıyla İtalya'da Aralık 2020'de başlayan aşı kampanyasında sağlık personeline öncelik tanınmıştı. 37 yaşındaki Bernardi ile 36 yaşındaki Parolo doktor oldukları için Ocak ayında 3 hafta arayla her iki doz aşıyı da yaptırdı.

''İTALYA'DA KANINDA ANTİKOR BULUNAN İLK BEBEKLER'' 

Padova yerel sağlık kurumundan yapılan açıklamada her iki kız bebeğin de Kovi-19 a karşı antikor geliştirmiş olarak dünyaya geldiği belirtildi. Açıklamada, "Bu iki kız bebek, İtalya'da doğumda kanında antikor bulunan ilk bebekler. Bugüne kadar yapılan uluslararası çalışmalar, yalnızca göbek bağında tespit edilen antikorlara dayanıyordu" denildi.

''ÇOK MUTLUYUM''

Anna ve Valentina isimleri verilen iki bebek İtalyan basında çok konuşulurken, immünolog doktoru olan anne Anna Parolo, şu ifadelere yer verdi: 

"Valentina'mın koronavirüse karşı antikorlara sahip olmasından ve böylece büyük bir umut mesajı getirmesinden çok mutluyum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN