İYİ Parti’den Erdoğan’ın BM konuşmasına tepki: Doğu Türkistan ve Kırım neden yok

İYİ Parti’den Erdoğan’ın BM konuşmasına tepki: Doğu Türkistan ve Kırım neden yok

İyi Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nı BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya ilişkin “Cumhurbaşkanımızın BM’de yaptığı konuşmada neredeyse bütün mazlum ülkeleri “unutmadan” söyleyip de Doğu Türkistan’ı ve Kırım’ı dile getirmemesi çok vahim bir hatadır” eleştirisinde bulundu.

Parti toplantısının ardından konuşan İyi Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına eleştiride bulundu. Ağıralioğlu, "Konuşmada neredeyse bütün mazlum ülkeleri “unutmadan” söyleyip de Doğu Türkistan’ı ve Kırım’ı dile getirmemesi çok vahim bir hatadır" dedi.

Adana Yüreğir ilçemizde, polislerimizi taşıyan servis otobüsüne gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. PKK’ya, IŞİD’e, teröre, terörün her türlüsüne, terör destekçilerine lanet olsun. Adana'mıza ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Her türlü fikir serbestçe ifade edilebilmelidir fakat terör ve şiddet bir hak arama enstrümanı olamaz. Bu sebeple terörle arasına mesafe koyamayanlara, terörü kınayamayanlara tavrımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Terörle aranıza mesafe koyun! Terörden medet ummayın! Şiddeti, dilinize pelesenk ettiğiniz “barış” ve “demokrasi” kavramlarını da ifsat edecek bir şekilde, tasvip etmeyin. Türk Milleti her şeyi görmektedir.

'BİZ DURDUĞUMUZ YERDEYİZ'

Parti olarak üzerimize algı operasyonlarıyla birtakım hesaplar ve yakıştırmalar yapıldığını da görmekteyiz.

Biz, durduğumuz yerdeyiz. Türkiye, kötü yönetiliyor. Kaynaklarımız israf ediliyor. Liyakat ve adalet yer ile yeksan olmuş. Dış politikamız ve ekonomimiz ise berbat durumdadır. Her alanda ülkemizin problemleri her geçen gün giderek artmaktadır.

Biz, cesur kadrolarımızla memleketin yönetimine talibiz. Bu irademizden ve milletimize hizmet etme kararlılığımızdan da bir adım feragat etmiş değiliz.

Cumhurbaşkanımızın BM’de yaptığı konuşmada neredeyse bütün mazlum ülkeleri “unutmadan” söyleyip de Doğu Türkistan’ı ve Kırım’ı dile getirmemesi çok vahim bir hatadır. Dış politikamız sıkışmış dahi olsa diplomasi bunun için vardır. Çin ve Rusya ile iş birliğine devam ediyorken, muhataplarımıza hatalarını ve yanlışlarını da söyleyebilmeliyiz. Türk Hariciyesinin tecrübesi buna kifayet eder. Birleşmiş Milletler’de bu kadim Türk topraklarındaki zulümleri “yok sayma ve görmezden gelme” tavırsızlığının ve anlamsız sükûtun hiçbir izahı yoktur. Bu anlamsız tavır, Türk Devleti’nin başına yakışmamıştır!

Tayyip Bey’e hatırlatırız ki: “Dünya beşten büyüktür, doğrudur. Ama bu dünyanın içinde mağdur Kırım halkı ve mazlum Doğu Türkistan halkı da vardır!”

Ekonomideki işsizlik rakamlarını ve kötü gidişatı da dikkatle takip ediyoruz. Ekonomi Başkanlığımız ekonomideki “gizli işsizlik” rakamları ve sebepleri de dahil kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaştı.

'HER DÖRT GENÇTEN 1'İ İŞSİZ'

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye geneli işsiz sayısı 2019 Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi oldu. Yani işsizlik yüzde 13, iş bulma umudu kalmayanlar dahil edildiğinde bu oran yüzde 14,5, iş aramayanlar dahil edildiğinde ise 18.7’e tırmanmıştır.  Tüm bu rakamlara mevsimlik işçiler ve eksik istihdam edenler eklendiğinde Türkiye’deki geniş işsizlik oranı yüzde 22’ye çıkmıştır. Bu orana göre 32,6 milyon iş gücüne sahip Türk ekonomisindeki işsiz oranı 7 milyona dayanmıştır.

Genç işsizlik oranı, 14 ay üst üste artış göstererek yüzde 25,8’e yükselmiştir. Bu her 4 gençten birinin işsiz olduğu anlamına gelmektedir.

Genç kadın işsizliği yüzde 29,8’e kadar çıkmıştır. Tarım dışı sektörlerde genç nüfus oranı yüzde 35,5’e yükselmiştir. AK Parti bütün dönemlerin en yüksek işsizlik oranlarına sahiptir.

İktidarı memleketin gerçek gündemine odaklanmaya davet ediyoruz.

Enerji sektöründe ödenemeyen kredilerin “takipteki borç” statüsüne alınacağı konuşuluyor. Bu şu demektir: Enerji şirketlerinin borcunu sıfırlayarak yine bedeli milletimize ödettirilecektir.

Bu hususu da milletimizin hakkını, hukukunu gözetecek bir dikkatle takip ediyoruz.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN