İzmir Valiliği'nden 'spor salonu hastane yapıldı' iddiasına yalanlama

İzmir Valiliği'nden 'spor salonu hastane yapıldı' iddiasına yalanlama

İzmir Valiliği koronavirüs nedeniyle spor salonunun hastaneye çevrildiği iddiasını yalanladı. Açıklamada spor salonunun deprem nedeniyle Acil Müdahale ve Barınma Alanına çevrildiği belirtildi.

İzmir Valiliği koronavirüs salgını nedeniyle bir spor salonunun hastaneye çevrildiği iddiasını yalanladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada söz konusu haberlerde "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu hastaneye çevrildi" şeklinde ifadelerin yer aldığı belirtildi.

'ACİL MÜDAHALE VE BARINMA ALANINA' ÇEVRİLDİ

Açıklamada, 30 Ekim günü İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremden hemen sonra hastanenin depremden en çok etkilenen Bayraklı'ya yakın olması, depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın büyüklüğünün öngörülememesi nedeniyle ihtiyaten hastanenin spor salonunun "Acil Müdahale ve Barınma Alanına" çevrildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Görüntülerde yer alan ön müdahale ve acil servis alanı deprem sonrasında gerek duyulmadığı için boşaltılmış olup asli kullanıma geri döndürülmüştür. Söz konusu görüntü ve içeriklerde pandemi sürecinde kullanılıyor algısı yaratılmış olup kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir."

BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu bugün koronavirüs aşısı gündemiyle toplanıyor. ı video konferans yöntemiyle gerçekleşecek Bilim Kurulu toplantısında Türkiye ve dünyadaki aşı çalışmalarındaki son durum ve aşının kimlere uygulanacağı konuşulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN