İzmir'de enkaz kaldıran Somalı maden işçilerine müdahale

İzmir'de enkaz kaldıran Somalı maden işçilerine müdahale

Maaş ve tazminatlarını alamayan Soma'lı maden işçilerinin yürüyüşüne bu sabah Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde jandarma ekipleri müdahale etti. İşçiler, İzmir'de enkaz kaldırma çalışmalarına yardım etmek için eylemlerine ara vermişti.

Maaş ve tazminatlarını alamayan Soma'lı işçilerin yürüyüşü bu sabah Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde jandarma tarafından engellendi. İzmir depreminde enkaz çalışmalarına katılıp Kırkağaç’a dönen Bağımsız Maden- İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, “14 yıldır madenci bekliyor, 14 yıldır madenciyi kandırıyorlar söz veriyorlar o seçim bu seçim madenciyi sürekli kandırıyorlar. Ama maden patronlarına yeni yasa çıkartıyorlar. 700 işçi 14 yıldır çekiyor. Yeter be ne yapıyorsanız yapın” diyerek yaşanan müdahaleye itiraz etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'le 21 Ekim'de TBMM'de yaptıkları görüşmede Zengin'in sorunun birkaç gün içerisinde çözüleceğinin sözünü verdiğini, ama o günden bu yana bir gelişme yaşanmadığını söyleyen Somalı maden işçileri, bu sabah tekrar yürüyüşe geçmek istedi. Ancak jandarma ekipleri yola çıkan işçilere müdahale ederek yürümelerini engelledi.

JANDARMAYLA MADENCİNİN DİYALOGLARI

Madencilerin “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde karayoluna oturması üzerine jandarma müdahale ederken o sırada jandarma komutanı ile madenciler arasında şu diyaloglar yaşandı:

Jandarma komutanı: Sizin güvenliğiniz için yürümeye izin veremem

Madenci: Bizi yürütecekseniz orayı geçelim

Jandarma komutanı: Önümüze geçmenize kesinlikle izin veremiyorum

Madenci: Arayın Vali Beyi o zaman, gelecek ya bize yol verecek ya bizim haklarımız ödettirecek

14 YILDIR MADENCİ KANDIRILIYOR

Bağımsız Maden- İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu: 14 yıldır madenci bekliyor, 14 yıldır madenciyi kandırıyorlar söz veriyorlar o seçim bu seçim madenciyi sürekli kandırıyorlar. Ama maden patronlarına yeni yasa çıkartıyorlar. 700 işçi 14 yıldır çekiyor. Yeter be ne yapıyorsanız yapın.

Madenci: Gücünüz varsa gidin o patronu alın. Gücünüz bize mi yetiyor

İZMİR DEPREMİ İÇİN ARA VERMİŞLERDİ

Somalı maden işçileri, cuma günü direnişlerine ara vererek İzmir depreminin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN