Somalı madenciler haklarını istiyor: Ankara bizim sesimizi duysun!

Somalı madenciler haklarını istiyor: Ankara bizim sesimizi duysun!

Ankara'ya yürüyüş başlatan Somalı madencilerden Osman Dağdelen, Allah'ın verdiği akıl ve irade ile mücadele ettiklerini belirterek "Biz adalet istiyoruz. Ankara bizim sesimizi duysun. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Haklarımızı versinler" dedi.

Alamadıkları ücret ve tazminat ödemeleri için Ankara'ya yürümek isteyen Somalı maden işçilerinden birisi de Osman Dağdelen.

ANKA'nın haberine göre, Osman Dağdelen, hem madende çalışırken hem de hakları için yürüyüş yaparken 5 vakit namazını bırakmıyor. Hak mücadelesi sırasında uygun ortamlarda ibadetini yapan Dağdelen, hakları için slogan da attı.

"BİZİM ALIŞKINIZ ONLAR DÜŞÜNSÜN..."

Verilen sözün tutulması için arkadaşlarıyla Gölmarmara'da bekleyen Dağdelen "Önümüz kış. Taşın, betonun üstünde yatmak bizim için sıkıntı değil, ama vicdanen onların bizim sesimizi duymalarını isteriz. Biz yer altında, suyun içinde çalışmaya, kömürün içinde yemek yemeye alışkınız" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN RİCA EDİYORUM"

Dağdelen şunları kaydetti: "14 senelik emeğimin karşılığı bu mu olmalı? Biz adalet istiyoruz. Ankara bizim sesimizi duysun. Artık milletvekilleri mi, bakanlıklar mı? Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Haklarımız versinler. Ama devlet, ama Uyar şirketi, sesimizi duysun. Ömrümüzü zayi etmek istemiyoruz. Biz zaten ailemizin nafakasını karşılamak için yer altında ömrümüzü verdik.

"ALLAH'IN VERDİĞİ AKILLA MÜCADELE YAPIYORUZ"

Elhamdülillah Müslümanız vakit geldi mi arkadaşlardan rica ederim 'Burada duralım' derim. İşçilerin madende ölmesi ve haklarının yenmesi kader değildir. Allah'ın verdiği akıl ve irade ile mücadele yapıyoruz. Bizim mücadelemiz yer altıymış. Kaderimiz bu.

"KADERE İNANMAK ŞART AMA TEDBİR DE ŞART"

Taştan, kömürden ekmeğimizi çıkarıyoruz. Kesinlikle böyle bir kader olamaz. Taktir Allah'ın. (Soma maden faciası) Kazadan önce önlemsiz çalışırdık. Kazadan sonra önlem alındı ama 301 arkadaşımız kaybettik. 301 arkadaşımız demek, 301 aile demek. Kaza ve kadere inanmak şart ama tedbir de şart."

"700 İŞÇİ 14 YILDIR ÇEKİYOR"

Maaş ve tazminatlarını alamayan Somalı işçilerin yürüyüşü, dün sabah Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde jandarma tarafından engellenmişti.

İzmir depreminde enkaz çalışmalarına katılıp Kırkağaç'a dönen Bağımsız Maden- İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu "14 yıldır madenci bekliyor, 14 yıldır madenciyi kandırıyorlar söz veriyorlar o seçim bu seçim madenciyi sürekli kandırıyorlar. Ama maden patronlarına yeni yasa çıkartıyorlar. 700 işçi 14 yıldır çekiyor. Yeter be ne yapıyorsanız yapın" isyan etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN