İzmir'e araç giriş yasağı ne zaman bitecek? Bakan Soylu’dan fotoğraflı paylaşım

İzmir'e araç giriş yasağı ne zaman bitecek? Bakan Soylu’dan fotoğraflı paylaşım

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6’lık depremin ardından oluşan araç trafiğini azaltmak için kente araçlar için giriş kısıtlaması getirilmişti. İzmir-İstanbul otoyolunu kullananlar için alternatif yollar paylaşılmıştı.

Valilik, acil yardım ve müdahale ekiplerinin işlerinin daha kolay olması ve oluşan trafiğin azaltılması için İzmir’e araç giriş yasağının uygulanacağını duyurmuştu. İzmir’e araç giriş yasağı ikinci bir emre kadar geçerli olacak. 

İZMİR’E ARAÇ GİRİŞ YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

İzmir'de merkez üssü Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin arkasından şehre araç girişleri kısıtlanmıştı. İzmir'e girişler kontrollü olarak yapılırken, arama-kurtarma, ambulans ve yardım araçlarına geçiş izni veriliyor. İzmir’den çıkışlarda da herhangi bir kısıtlama yapılmıyor.

İzmir özelinde uygulanan araç giriş yasağının ne kadar devam edeceği açıklanmadı. Bu doğrultuda Valilik veya diğer resmî kurumlardan kişilerden geldiği zaman KARAR.com'dan paylaşacağız.

BAKAN SOYLU’DAN FOTOĞRAFLI PAYLAŞIM

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşanana 6.6 büyüklüğündeki depremin arkasından yollarda oluşan trafik sebebiyle bir fotoğraf paylaşarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, İzmir'deki vatandaşlardan araçlarını kullanmamasını rica ederek, yolları müdahale ekiplerine bırakmalarını istemişti.

Depremin ardından İzmir’de oluşan yoğun trafiği azaltmak için Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Soylu, İzmir’deki vatandaşlardan araçlarını kullanmamalarını rica etmişti. Battaniye, çadır, seyyar mutfak, hastane ve her türlü imkânın sağlanacağını vurgulayan Bakan Soylu, ekiplerin iş başında olduğunda dikkati çekerek, tek ihtiyacın yol olduğunu ve vatandaşlardan yolları müdahale ekiplerine bırakmalarını istedi.

izmire-arac-giris-yasagi-ne-zaman-bitecek-bakan-soyludan-fotografli-paylasimmm.jpeg

VALİLİK'TEN İZMİR’E YASAĞI

İzmir Valiliği'nin aldığı karar kapsamında, şehre girişler bir sonraki duyuruya kadar kısıtlandı. Yapılan açıklamada, İzmir-İstanbul otoyolunda çıkışlar İzmir yönünde Turgutlu ya da Saruhanlı’dan verildiği bildirildi.

GECE 12'YE KADAR TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ YAPILDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan 6,6’lık depremin ardından araç trafiğinin azaltılması adına gece 12’ye kadar toplu ulaşımın ücretsiz olduğunu duyurarak, caddelerin boşaltılmasını istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN