Yeni koronavirüs aşısı 30 bin kişiye uygulanacak

Yeni koronavirüs aşısı 30 bin kişiye uygulanacak

Tüm dünyada etkisini yeniden arttıran koranavirüs salgını için aşı çalışmaları devam ediyor. ABD şirketi Janssen’in ürettiği koronavirüs aşısının 3. aşama klinik denemeleri 9 ülkede yapılacak. Bu denemeler 30 bin gönüllüye uygulanacak.

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrası gözler dünya genlinde yapılan aşı çalışmalarına çevrildi.  Çok uluslu ABD şirketi Johnson&Johnson'a bağlı Janssen şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının 3. aşama klinik denemelerinin 9 ülkede  binlerce kişiye uygulanacağın açıklandı.

Aşı çalışmasına dair ilişkin açıklama yapan Sağlık Ürünleri ve İlaçlar İspanyol Ajansı (AEMPS), Janssen şirketinin Kovid-19 aşı adayının 3. aşama klinik denemelerinin İspanya'da başlaması için izin verildiğini bildirdi.

AEMPS, bunun, Kovid-19 aşı adayları arasında 3. aşama klinik denemelerine İspanya'da verilen ilk izin olduğunu belirtti.

Söz konusu aşı adayının 3. aşama klinik denemelerinin İspanya dışında Belçika, Kolombiya, Fransa, Almanya, Filipinler, Güney Afrika, İngiltere ve ABD'de gönüllüler üzerinde yapılacağı kaydedildi.

Katılımcılara iki doz olarak yapılacak aşı denemelerinin başarılı olması durumunda Janssen'ın, aşısının ticari üretimine başlayacağı ifade edildi.

Üçüncü aşama klinik denemeler kapsamında, aşının ilk aşamada koronavirüsün neden olduğu hastalıklara yakalanma riski en az olan gönüllülere uygulanacağı, sonraki aşamada ise yüksek riskli hastalıkları olan katılımcıların dahil edileceği belirtildi.

Ayrıca gönüllülerin yüzde 20'sinin 40 yaş altı, yüzde 30'unun da 60 yaş üstü olacağı bilgisi paylaşıldı.

Dün (17 Kasım Salı) açıklanan koronavirüs rakamlarına göre; 3819 kişiye koronavirüs teşhisi konmuş 103 kişi ise hayatını kaybetmişti.

İşte 17 Kasım Salı koronavirüs tablosu...

17-kasim-koronavirus-taplosu.jpg

Dünyanın beklediği haber: Milyonlarca doz aşı ürettik

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN